Foto: Femke Kruize

Dolberg kan blive en lottokupon

Angriberen Kasper Dolberg, som SIF for knapt to år siden solgte til Ajax, kan ende med at blive den helt store økonomiske gevinst for vores klub.

Ekstra Bladet skriver, at hvis den kommende landsholdsdebutant kan fortsætte sin kometagtige karriere, og hvis Ajax fortsætter med at sælge en stjerne eller to om året til et trecifret millionbeløb, er der mange penge i vente til Silkeborg.

I sommers solgte Ajax polske Arkadiusz Milik til Napoli for et sted mellem 202-238 mio. kroner, et beløb, som er astronomisk i forhold til de godt tre mio. kr., som Ajax sidste år betalte for dengang 17-årige Kasper Dolberg.

Faktisk ryger der løbende penge i SIF-kassen, fordi der i kontrakten blev indbygget en ’løbende betaling’ efter antal af kampe i Ajax' berømte trøje.

SIF-direktør Kent Madsen siger til Ekstra Bladet at han ikke vil fortælle om aftalen i enkeltheder, men han vil godt sige, at hvis Kasper Dolberg sælges indenfor et år eller to til et andet land, har SIF sikret sig en vis procentdel af transfersummen. Dertil vil komme såkaldte solidaritetspenge, fordi vi har uddannet ham, siger Kent Madsen til Eb.dk.