Mindre papirarbejde til lokale håndværkere

SILKEBORG/FAVRSKOV Det bliver fremover lettere for mindre og mellemstore virksomheder at byde ind på arbejdsopgaver for kommunerne i Midt- og Østjylland.

Silkeborg, Favrskov og Skanderborg Kommuner er blandt de 12 medlemskommuner i Business Region Aarhus, og i sammenslutningen er man blevet enige om, at virksomhederne først skal stille økonomisk sikkerhed for en opgave, når entreprisesummen overstiger en million kroner.

Beløbsgrænsen har indtil nu varieret fra kommune til kommune i Business Region Aarhus fra 200.000 kroner til 1.000.000 kroner. Beløbsgrænsen for sikkerhedsstillelse er nu en million kroner alle 12 steder, efter at samtlige kommuner har fået vedtaget forslaget.

- Beslutningen er en tillidserklæring til de mindre og mellemstore virksomheder, og det viser, at det politiske samarbejde i byregionen skaber resultater og øger erhvervsvenligheden i Østjylland, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune og medlem af den politiske styregruppe for Business Region Aarhus.

Initiativet er udviklet efter dialog med Dansk Byggeri