Hundekold nat indleder weekenden

Det vil nok være en god idé at finde tæpper og uldsokker frem til både fredag og lørdag aften.

Det bliver nemlig ganske koldt denne weekend. I aften- og nattetimerne helt ned til ti graders frost, lyder det fra DMI’s vagthavende, Jesper Eriksen.

Der vil også falde sne eller slud flere steder.

- Kulden har låst sig fast over store dele af Europa, og det præger vejret herhjemme. I næste uge skifter det dog fuldstændig. Nattefrosten forsvinder, og det bliver mellem otte og 12 grader varmt i dagtimerne, siger Jesper Eriksen.

Især i den sydlige del af landet kommer der fredag nedbør.

- Det kan komme i form af regn, hagl eller sne.

- Temperaturen vil i de lyse timer svinge fra nul og fem graders varme. I aften løjer vinden af, det bliver klart, og temperaturen falder til mellem to og syv graders frost. Lokalt helt ned til ti graders frost, siger Jesper Eriksen.

Han advarer samtidig trafikanter om at være opmærksomme på risiko for rimtåge i nattetimerne.

- Det er jo farligt, hvis man kører med god sigtbarhed på en motorvej, og så pludselig havner i en rimtågebanke med ringe sigtbarhed. Det er typisk i en lavning, at det kan forekomme, forklarer han.

Lørdag og søndag forventer DMI, at det stort set holder tørt.

- Vi får begge dage perioder med solskin. Lørdag med dagtemperaturer mellem én og fem grader. Søndag bliver det lidt lunere - især i den vestlige del af Jylland - med op til syv graders varme i dagtimerne, siger han.

Natten til søndag vender frosten tilbage. Ned til omkring fem minusgrader ifølge prognosen.

- Men natten til mandag forsvinder nattefrosten, fordi der kommer skyer, og næste uge får vi dagtemperaturer op til 12 grader. Og nattefrost vil være en by i Rusland, fastslår Jesper Eriksen.