Frost afløses af ti graders varme

Fra at vi de seneste dage har haft klart og koldt vejr med mange frostgrader om natten, er der nu mildere vejr på vej.

Det lover vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Thyge Rasmussen tidligt mandag morgen.

- Vi vil opleve et markant vejrskifte, og det vil være slut med nattefrost de næste mange nætter, hvor temperaturen vil ligge på mellem to og syv grader, siger han.

- I dag vil vi stadig have solskin i den østlige del af landet, men skyer med regn er på vej ind over landet og når Jylland sidst på formiddagen og de østligste egne til aften.

Mandag kan temperaturen i Vestjylland nå op på ti grader, mens de resterende landsdele må nøjes med omkring to-tre grader om dagen.

Til gengæld når de ti graders varme hele landet tirsdag.

- Det er et stort temperaturløft i forhold til de foregående dage, hvor det har været koldt med frost om natten og kun lige over frysepunktet om dagen, siger meteorologen.

Ifølge Thyge Rasmussen er en dagtemperatur på ti grader midt i november cirka to-tre grader varmere end normalt.

- Det skyldes, at vi nu får vinden om i det vestlige hjørne, så vi får luft ude fra Atlanterhavet. Det har vi ikke haft i lang tid. I stedet har vi fået luften ind fra Rusland, forklarer han.

Men prisen for det milde vejr er, at der kommer regn og skyer og ikke særlig meget solskin i den kommende uge.

- Og så bliver det også noget mere blæsende, hvor vi mange af dagene kommer til at opleve en frisk til hård vind fra vestlig retning, siger Thyge Rasmussen.

- Man kan desværre ikke få det hele, tilføjer han.

Det milde vejr fortsætter i nogen tid. Ifølge meteorologen er der i løbet af de næste ti dage således ingen tegn på, at det for alvor skulle blive koldere.