Fejl i lønnen: Sosu-medarbejder i Kjellerup får 109.000 kroner efter løntjek

KJELLERUP Social- og sundhedsassistent Annette Husum Jensen opdagede, at hun fik den forkerte løn og har nu fået en efterbetaling på 109.000 kroner.

Hele syv løntrin har hun manglet gennem de seneste tre år, hvor hun har været ansat på Fuglemosen i Kjellerup.

- Folk ryster på hovedet, når jeg fortæller dem om det her. Men sådan har jeg nok altid været. Jeg går ikke særlig meget op i min løn, så jeg tjekker eksempelvis kun, om der er gået de rigtige aften- og weekendtillæg ind,” siger den 59-årige social- og sundhedsassistent til Fagbladet FOA.

Hun har aldrig spekuleret på, om hun er blevet indplaceret på det rigtige erfaringsniveau. Først i løbet af foråret, hvor hun fik et løntjek hos FOA, blev hun opmærksom på fejlen.“

- Jeg er da begyndt at tjekke min lønseddel grundigere nu. Tidligere stolede jeg nok for meget på, at alting var, som det skulle være. Det gør jeg ikke længere,” tilføjer Annette Husum Jensen.

I alt har hun fået en efterbetaling på 109.000 kroner før skat for de 36 måneder, hun har været ansat på plejecentret i Kjellerup.

Ifølge FOA Silkeborg-Skanderborg har afdelingen sjældent set så opsigtsvækkende en løntjek-sag.

- Det er det største beløb, vi har set. Fejlen skyldes, at Annette Husum Jensen startede i en rotationsstilling og gik direkte over i en fast stilling, hvor det rette lønniveau ikke fulgte med,” siger formanden for social- og sundhedssektoren i FOA Silkeborg-Skanderborg Lone Spottag Smedegaard.