Thomas Kingo Karlsen, indehaver af Kingo A/S.

Kingo A/S mistænkt i kartelsag

En række af de største nedbrydningsfirmaer er endt i politiets søgelys - mistænkt for karteldannelse. Det skriver Børsen.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, der ifølge avisens oplysninger har sigtet mellem 10 og 20 personer og virksomheder.

Niels Kjærsgaard, der er Specialanklager i SØIK, bekræfter overfor Børsen, at en anmeldelse om et påstået kartel i nedbrydningsbranchen efterforskes.

Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Ifølge Børsens oplysninger drejer det sig blandt andet om fire af de største selskaber i branchen. De fire selskabers ejere sidder i bestyrelsen i brancheforeningen i Dansk Byggeri.

En af dem er Søndergaard Nedrivning. Her har ejer Mads Søndergaard erkendt og søger om strafnedsættelse mod at hjælpe politiet.

- Vi har valgt at lægge kortene på bordet og samarbejde med myndighederne, siger han til Børsen.
En anden af de fire ejere er Thomas Kingo Karlsen fra selskabet Kingo Karlsen. Han sidder som bestyrelsesformand i brancheforeningen i Dansk Byggeri.

Han bekræfter overfor Børsen, at han og en af hans ansatte er sigtet men nægter, at selskabet har overtrådt loven.

Et andet af de fire selskaber er J. Jensen. Her bekræfter koncernens advokat, at J. Jensen er »en del af den efterforskning«, der foregår.

Hos det største nedrivningsfirma i Danmark, G. Tscherning, bekræfter direktør Søren Refsgaard, at både selskabet og de to tilkøbte nedrivningsselskaber Brandis og Villy C er sigtet.

Børsen skriver, at sigtelsen går på, at personer og virksomheder har lånt hinandens priser i forbindelse med udbud. I alt retter fokus sig mod mere end 80 forhold.

Juridisk direktør hos Dansk Byggeri, Peter Stenholm, er overrasket over sagen.

- Vi ønsker ikke at blive kædet sammen med ulovligheder, og vi har gjort rigtig mange tiltag for at undgå, at vores medlemmer kommer i den situation, siger han.