Ramt af kontanthjælpsloftet: Udlejer hjælper med at betale huslejen

Et østjysk boligselskab vil hjælpe kontanthjælpsmodtagere, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

Det kan være med en nedsættelse af huslejen i en kortere periode.

Det siger udlejningschef Søren Christiansen fra boligselskabet Sct. Jørgen, der har afdelinger i både Viborg, Silkeborg og Favrskov kommuner. Det fortæller DR Østjylland.

I Silkeborg Kommune har selskabet boliger i Kjellerup.

- Vi vil rigtig gerne hjælpe, og har ansat en rådgiver til det, siger udlejningschefen.

Rådgiveren vil se på borgerens eller familien økonomi og finde ud af, om der er behov for en billigere lejlighed. Men det er jo ikke sikkert, at boligselskabet har den lejlighed med det samme.

- Så vil vi give afslag i huslejen i den dyre lejlighed i en kortere periode, indtil der er en billigere lejlighed til lejeren, siger Søren Christiansen.

Denne hjælp vil boligselskabet Sct. Jørgen give efter en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde.

Udlejningschef Søren Christiansen siger til DR Østjylland, at det selvfølgelig er en udgift for boligselskabet at sænke huslejen en kort periode:

- Det koster endnu mere ikke at gøre noget. En udsættelse kan koste op til 50.000 kroner, viser beregninger. Det her kan dreje sig om 500 - 1000 kroner i nedslag i måske fire måneder. Det er billigere at gøre det end slet ikke at gøre noget.

Udlejningschefen tilføjer, at tilbuddet også gælder lejere, der er kommet økonomisk i klemme på grund af den nye 225 timers regel.