Gløder antændte terrasse i Serup

Brandvæsenet blev mandag aften klokken 22.34 tilkaldt til en brand i en overdækket terrasse på bagsiden af huset på Ørevadbrovej 55 i Serup.

Ved branden blev terrassetaget ødelagt og en murgavl sodskadet.

En del effekter, som var stillet på terrassen, blev helt eller delvist ødelagt. Det drejer sig blandt andet om en gasgrill, nogle bildæk, en plæneklipper og cykler, oplyser indsatsleder Per Jensen fra Brand & Redning i Silkeborg.

Samme aften var aske og gløder fra et fyr stillet i en metalspand på terrassen. Spanden væltede, og det antændte branden. Beboerne mener, at deres hundehvalp muligvis kan have væltet spanden. Politiet oplyser, at en 46-årig mandlig beboer er sigtet for at have overtrådt beredskabsloven.

Ved siden af askespanden stod bildæk og en 10-liters benzindunk, som brød i brand. Det var med til at eskalere branden. Dog blev branden forholdsvis hurtigt slukket, fortæller Per Jensen.