Stigning i det lokale boligsalg

Da regeringen lancerede sit udspil om en ny boligbeskatning, spekulerede mange over, om det ville afføde et dyk i boligsalget. Den megen snak om en anderledes boligbeskatning har tilsyneladende ikke haft nogen videre effekt på danskernes lyst til at købe og sælge huse.De seneste handelstal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at der på landsplan blev gennemført 3.710 handler af villaer og rækkehuse i oktober.

Efter årets 10 første måneder har 2016 dermed allerede overhalet antallet af hushandler, der var i hvert af årene fra 2010 til 2014. Sammenlignet med oktober i rekordåret 2015 lå hussalget blot 0,8 procent lavere i år.
I Silkeborg har der været 645 handler mod 634 i samme periode sidste år. Altså en stigning på 1,7 pct.
- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at 2016 ville nærme sig rekordniveauet fra sidste år, men det tegner til at lande lige i nærheden, siger Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.

Når boligmarkedet i 2015 og 2016 er i en liga helt for sig, skyldes det, at antallet af handler ligger langt over de foregående års niveauer. Kigger man nærmere på tallene fra 2016 fremgår det, at hussalget faktisk har været højere end i 2015 fra og med maj i år med få undtagelser. Det bliver dermed antallet af handler i november og december, som kommer til at udgøre forskellen mellem i år og sidste år.
Boligsiden.dk har således forventninger til et fortsat pænt hussalg i årets to sidste måneder til trods for, at huspriserne i oktober var steget med 5,1 procent på landsplan sammenlignet med oktober sidste år.