Efter vild jagt: B&O efterlyser skruppelløs biltyv

Bang & Olufsen i Silkeborg har på Facebook offentliggjort billede af en tyv, der fredag eftermiddag stjal en varebil med dyrt grej foran forretningen i Søndergade
Af Redaktion
Bang & Olufsen forretningen i Søndergade havde fredag årets travleste dag, som desværre blev ødelagt af et gement tyveri.
Det oplyser medindehaver af forretningen, Heino Østergaard, da Midtjyllands Avis fredag aften fik fat på ham efter, han selv havde deltaget i en jagt af en biltyv.
- Omkring klokken 14.30 skulle vi køre nogle varer ud. Vi havde rigtigt travlt i forretningen, og var i gang med at læsse vores nyere varebil - en Mercedes Vito - da vi pludselig kunne se, at den begyndte at køre. Da jeg kunne se alle medarbejderne i forretningen, vidste jeg, at den var gal, fortæller Heino Østergaard.
Han løb ud på gaden og satte efter bilen til fods.
- Den kørte først ad Bindslevs Plads og siden ad Hostrupsgade og forbi Skoletorvet. Jeg fik stoppet en bil, hvori der sad nogle piger, og jeg bad dem om at følge efter bilen, fortæller Heino Østergaard.
I retning mod Vestergade holdt biltyven i en kø, hvorfor Heino valgte at springe ud af bilen og løbe hen mod den stjålne varebil.
- Det opdagede biltyven tilsyneladende. I hvert fald kørte han pludselig over i modsatte vejbane, hvorefter han kørte mod trafikken, inden han svingede til venstre og fortsatte ad Vestergade, fortæller Heino Østergaard.
Pigerne fortsatte uden Heino Østergaard efter varebilen.
- De ringede til politiet, men mistede kontakten med varebilen, da tyven kørte over for rødt i Funder, siger Heino Østergaard.
Han oplyser, at varebilen blandt andet indeholdt et sæt højtalere til 100.000 kroner samt diverse grej.
- Der er for rigtig mange penge i bilen og det er irriterende, at vi skal have ødelagt en ellers travl og god dag af det, siger Heino Østergaard.
Han har valgt at offentliggøre et billede af tyven fra forretningens overvågningskameraer på Bang & Olufsen Silkeborgs Facebook-side. Også selvom han ved, det er ulovligt.
- Politiet har travlt. De arbejder med en anden tidshorisont, og derfor har jeg offentliggjort billedet på Facebook, selvom jeg ved, det ikke er tilladt. Men vil meget gerne have bilen igen inden tyven når at tømme den for alt grej. På baggrund af opslaget på Facebook har vi fået et tip, og vi har fundet frem til en mand, som ligner tyven fra overvågningsbillederne. Oplysningerne har vi givet videre til politiet, siger Heino Østergaard, der dermed håber, at politiet snart finder gerningsmanden.
Han har også tilbudt en dusør i form af en BeoLit 15, hvis man kan navngive tyven. På Facebook opfordrer Heino Østergaard også gerningsmanden til selv at henvende sig til forretningen, hvorimod anmeldelsen vil blive trukket tilbage.