Lokale forretninger kan spare stort ved skift til LED-belysning

'Mindre strøm - mere bundlinje' - sådan lød sloganet, da Energistyrelsen i oktober besøgte nogle af Silkeborgs butikker for at beregne, hvor meget der kunne spares ved at skifte almindelige lyskilder i butiksbelysningen ud med LED-belysning.

Og det er ikke småpenge. Små og mellemstore butikker kan over syv år spare omkring 31.032 kr. på elregningen. Det er en landsdækkende besparelse på 250 mio. kr.

- Jeg havde ikke regnet med vi kunne spare så mange penge på så kort tid, siger Morten Vandsø Jacobsen, indehaver af møbel- og interiørbutikken 't.i.n.g' i Silkeborg Centrum.

Dermed er omkostningerne ved skiftet tjent ind på et halvt år, så Morten Vandsø Jacobsen overvejer seriøst at skifte lyskilde i forretningen inden for nærmeste fremtid.

Det er første gang Energistyrelsen kortlægger besparelsespotentialet ved LED-belysning på landsplan. Også fra politisk side hilses det velkomment.

- Energistyrelsens beregninger viser, at det på alle måder giver god mening for både klima og elregning at skifte butiksbelysningen ud med LED, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og tilføjer, at kampagnen fra Energistyrelsen et godt initiativ.