Foto: Martin Ballund

Hvem vil guide om Silkeborg?

Det frivillige korps af lokalguider i Silkeborg, Silkeborg Guiderne, har forrygende travlt. Derfor inviterer korpset nu til en intro-aften i håb om at hyre flere kolleger, der vil trække i den røde guide-vest og fortælle de gode historier til turister og silkeborgensere.

I øjeblikket er der 11 guider, og de har svært ved at følge med efterspørgslen på guidede ture i Silkeborg by og omegn.

- Vi har haft en travl sæson, hvor vi har fået mange forespørgsler på guidede ture. Vi har heldigvis ikke måttet afslå nogen, men det har været tæt på. Derfor har vi erkendt, at tiden er inde til at uddanne flere guider, siger formanden for Silkeborg Guiderne, Torben Rasmussen.

På et intromøde den 6. december i Det Gamle Rådhus på Torvet kan alle interesserede høre mere om, hvad det indebærer at være guide.

Her vil Silkeborg Guiderne også præsentere indholdet i det kursus, som nye guider forventes at deltage i inden første tur på egen hånd.

Kurset strækker sig over 12 tirsdag aftener og byder bl.a. på lektioner i guide- og præsentationsteknik samt besøg i en række af byens kulturinstitutioner som Museum Jorn, Silkeborg Museum og Aqua.

- Vi er så heldige, at byens kulturinstitutioner bakker Silkeborg Guiderne op og gerne bruger en aften på at introducere nye guider til deres skatte af viden, fortæller Torben Rasmussen.

På intromødet kan interesserede også hilse på de erfarne guider og få en snak om livet som frivillig guide.
Guidekurset starter den 10. januar.