Foto: Martin Ballund

René Gade stopper efter næste valg

Det bliver i første omgang ikke til nogen lang politisk karriere for det lokale folketingsmedlem René Gade fra Alternativet.

Han har nemlig tirsdag morgen meddelt, at han ikke genopstiller til næste folketingsvalg.

Årsagen er, at han »vil iltes for ikke at blive suget ind i Christiansborgs usunde politiske kultur«.

- Jeg har gjort op med mig selv, at hvis jeg ser to år ud i fremtiden, så er det ikke sikkert, at jeg vil være den rigtige til at sidde på Christiansborg. Jeg kan måske udnytte mine kompetencer bedre et andet sted. Derfor har jeg truffet min beslutning allerede nu i god tid inden et kommende valg, siger René Gade, der er bosiddende i Sejs-Svejbæk.

Han understreger, at det ikke er sikkert, at han er færdig med politik. Hverken på landsplan eller lokalt. Det må tiden vise.

- Jeg synes mit arbejde på Christiansborg har været meget interessant, og jeg kan rigtig godt lide det. Og jeg vil også give mig fuldt ud i tiden op til det kommende valg. Men det har hele tiden været en kongstanke for mig, at jeg ikke vil låses fast på Christiansborg. Og det tager jeg så den ultimative konsekvens af nu, siger René Gade.

Alternativet fik et rigtig godt valg i 2015, hvor partiet fik ni mandater. Kort tid før valget blev René Gade pludselig spidskandidat for partiet i den vestjyske storkreds. Og han blev dermed valgt ind med blot 1112 personlige stemmer.

Han er blandt andet partiets fredsordfører, erhvervsordfører, forbrugerordfører, forsvarsordfører samt digitale frihedsordfører