Silkeborg-børn hjælper børn i Tanzania

I december handler julen ikke kun om pebernødder og gaver for 760 silkeborgensiske skolebørn.

De 760 børn er fordelt på 26 skoler i Silkeborg Kommune, og de bliver alle mindet om, at julen også handler om at give.

Børnene er nemlig med i Omvendt Julekalender, som SOS Børnebyerne står bag.

Her kan de hver dag i december åbne en julekalenderlåge, hvor der gemmer sig en lille video med børn i Tanzania. Det vil give børnene et indblik i, hvordan det er at være barn i et fattigt land som Tanzania.

Skoleeleverne får også muligheden for at hjælpe børn som dem fra julekalenderen.

Det kan de ved at gøre gode gerninger for eksempelvis deres forældre ved at skovle sne eller ordne vasketøj. Forældrene belønner børnene med et lille beløb, som de lægger i et indsamlingshjerte i deres klasser.

De 760 skolebørn i Silkeborg Kommune samler penge ind til et skolelegat til Tanzania.

- Vi er så stolte over alle de mange børn, der knokler løs ude i skolerne. Jeg håber, skoleeleverne går ud af december med en god følelse af at have givet en vigtig gave til andre, der ikke har samme mulighed for at gå i skole, som børn i Danmark har, siger direktør i SOS Børnebyerne, Mads Klæstrup Kristensen.

I år er fjerde år med Omvendt Julekalender, hvor 35.000 skolebørn deltager.