Foto: Region Midtjylland

Stort forskningsprojekt ledes fra det lokale hospital

Et kosttilskud bestående af blandt andet tang og raps har vist sig særdeles effektiv på tarmsystemerne på grise.

Nu skal det så komme an på en prøve, om det også har samme gavnlige effekt på mennesker. Og centrum for forsøgsprojektet, der muligvis kan revolutionere behandlingen af mennesker med tarmsygdomme og visse gigtsygdomme, bliver Silkeborg.

EU-forskningsprojekt modtager et støttebeløb på 35 millioner kroner, hvoraf det lokale sygehus får de 2,2 millioner kroner. Resten af beløbet skal blandt andet bruges til dyrkning af tang i Nordatlanten.

- Det er kun anden gang, at sygehuset i Silkeborg er med i et EU-forskningsprojekt, og dette er det mest prestigefyldte nogensinde og har stor bevågenhed, siger Jan Villadsen, der er overlæge på Diagnostisk Center og er leder af projektet.