Ny køreplan er trådt i kraft

Af: Redaktionen

Skal du rejse med tog eller bus i dag, gør du klog i at tjekke køreplanen en ekstra gang. Det er nemlig i dag, at DSB, Arriva og Midttrafiks køreplan for 2017 træder i kraft.

DSB har set sig nødsaget til at ændre i den gamle køreplan på grund af flere uforudsete ting som grænsekontrol, forsinkede sporarbejder og sikkerhedsmæssige hastighedsnedsættelser, der har givet for mange forsinkede tog.

Kortere pauser på stationer
Arriva rykker lidt på de fleste afgange på ruten Aarhus- Silkeborg-Herning-Skjern. Blandt andet er det lykkedes at begrænse ventetiden i Herning og Silkeborg, og på den måde bliver den samlede køretid til eller fra Herning typisk kun et enkelt minut længere på hverdage.

I weekenden vil Arriva-passagerer fra Aarhus endda jævnt hen kunne tage seks minutter senere mod vest og stadig nå frem til normal tid.

Også ny plan for bybusser
Benytter man sig af bybusserne i Silkeborg, er der også ændringer i køreplanen på samtlige 12 bybusruter. Ændringerne kommer blandt andet på baggrund af, at der over en længere periode er konstateret forsinkelser på mange af bybuslinjerne i Silkeborg, oplyser Midttrafik på sin hjemmeside.