Alle børn skal have adgang til fællesskab og gode kammeratskaber, også i deres fritid. Det er grundtanken bag Antibulli, Mary Fonden og MH24 - Foreningen Mikkel mod Mobnings fælles indsats mod mobning i børnehåndbolden. Foto: Steen Brogaard/Maryfonden

Mary og Mikkel Hansen kommer til Silkeborg

Kronprinsesse Mary og Danmarks håndboldstjerne nummer et Mikkel Hansen kommer til Silkeborg 7. januar.

Besøget i Vestergadehallen sker i forbindelse med lanceringen af projekt Antibulli, der skal styrke børns trivsel i de danske håndboldklubber.

- Den 7. januar deltager Kronprinsessen og Mikkel Hansen i lanceringen af Antibulli, skriver maryfonden.dk. Mary Fonden og MH24 - Foreningen Mikkel Mod Mobning - står i fællesskab bag Antibulli.

Fem pilotklubber, Silkeborg IF Håndbold, Ry Håndbold, KLG Håndbold, FIF Håndbold og Køge Håndbold har bidraget med værdifuld viden og erfaringer fra praksis, og 7. januar lanceres Antibulli officielt.

Antibulli består af konkrete råd og øvelser til træningen af 6-12-årige håndboldspillere.

Målet er at skabe en hold- og klubkultur med høj tolerance, hvor alle respekterer hinanden, taler ordentligt og hjælper hinanden, så klubben er et rart sted at være - uanset hvor god man er til håndbold.

- Formålet med Antibulli er at fremme følelsen af sammenhold og bekæmpe mobning blandt 6-12-årige håndboldspillere gennem bl.a. viden, træningsøvelser og aktiviteter, der involverer både trænere, forældre og spillerne selv, lyder det fra Mary Fonden.

- Baggrunden er, at vi i dag ved, at årsagen til mobning findes i det fællesskab, som børn færdes i, og at vi forebygger mobning, når vi styrker børns fællesskab og tolerance over for hinanden.