Foto: Rigspolitiet

Silkeborg plages af tricktyverier: Endnu to personer efterlyses med billede

Silkeborg er ikke forskånet for den kedelige tendens med tricktyverier, som for tiden præger det Midt- og Vestjyske.

Senest var den gal i Silkeborg tirsdag d. 6. december. Et stjålet kort blev først brugt til kontanthævning i Spar Nord og blev efterfølgende brugt til køb i blandt andet Matas, Lidl og Selected, oplyser politiet. I alt blev der hævet og brugt et større pengebeløb

Ofrene for tricktyverier er ofte ældre kvinder. En gerningsmand aflurer først den pinkode, den handlende taster ind ved betalingen med dankort, og efterfølgende stjæler én gerningsmand dankortet, mens en anden distraherer den handlende, ved for eksempel at spørge om vej. Kort tid efter hæves der så ofte ganske betydelige beløb i hæveautomater eller i butikker.

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser derfor to af disse gerningsmænd, der er set stjæle hævekort eller hæve kontanter på de stjålne kort. Se billederne i bunden af artiklen.

De pågældende er det seneste halve år blevet ”fanget” på overvågningskameraer i forretninger og ved hæveautomater flere steder i landet, og i Midt- og Vestjylland bl.a. i Bilka, Herning den 19. september, i Føtex og Handelsbanken i Ikast den 20. september, i Vestjysk Bank i Viborg den 29. september og i Spar Nord og flere butikker i Silkeborg den 6. december.

Kontakt Politiet på telefonnummer 114, hvis du genkender personerne.

foto1-kontanthaevning-herning-ikast-silkeborg-m-v foto3-kontanthaevning-viborg-herning-ikast-silkeborg-m-v