Foto: Jakob Stigsen Andersen

Forældre-anklager: Kommunen reagerede ikke på henvendelser om sex-præst

Søren Nielsen 

En forældre mener ikke, at Silkeborg Kommune handlede på konkrete underretninger om seksuelle krænkelser

SILKEBORG Silkeborg Kommunes familiechef, Ken Engedal, sagde i et interview med metroxpress den 1. juni, at man ikke havde modtaget underretninger om seksuelle krænkelser i den frikirke, hvor en præst beskyldes for seksuel misbrug af unge.

Men det passer ikke, skriver avisen i dag.

Bente Kjærskov, som fik hele sagen til at starte, har sammen med DR 2, der genopruller sagen i dokumentaren »I sektens kløer«, fået aktindsigt i sin egen og datterens indberetning fra den 12. august 2012 – i dagene efter at hun politianmeldte præsten, og sagen var begyndt at rulle i BT.

Her fremgår det, at »en dreng 14 år gammel er angiveligt blevet seksuelt misbrugt, men forældrene vil ikke have, han får hjælp, da det er bedre at tie det ihjel«, lyder det i hendes indberetning, som Bente Kjærskov har udleveret til metroxpress.

Drengens navn er overstreget. Det samme er navnet på to andre unge, som også skulle være blevet seksuelt misbrugt ifølge indberetningen.

Flere medier har tidligere fortalt, hvordan kommune og politi blev advaret om sekteriske og seksuelt grænseoverskridende forhold i 2010.

Det er dog første gang, at det så klart fremgår, at kommunen blev underrettet om så alvorligt seksuelt misbrug.

Bente Kjærskov er i dag rystet over, at kommunen ikke stod ved, at hun advarede dem. Til metroxpress siger hun:

- Jeg synes, at det er skræmmende. De gjorde intet. Jeg tænker, de har forsøgt at putte det ind under gulvtæppet. Hvis nu de havde grebet ind, hvor mange kunne vi så have forhindret i at blive misbrugt.

Er du tryg ved, at kommunen gør nok nu?

- Det føler jeg mig faktisk ikke sikker på. Kommunen virker slet ikke gearet til det her.

Silkeborg Kommune afviser til metroxpress, at familiechefen bevidst har talt usandt:

- Der er tale om en misforståelse. Ken Engedal troede, han svarede på, om der var bekræftede overgreb, siger Hans Mogensen, kommunikationschef i kommunen