DR har fulgt Lars Larsen i et halvt års tid. Foto: Jakob Stigsen Andersen

DR-program på vej om Lars Larsen

Jakob Munk Schmidt 

Program om Svejbæk-købmanden kommer på tv-skærmen i næste uge

SEJS-SVEJBÆK DR1 sender onsdag aften i næste uge et portrætprogram om Lars Larsen.I et halvt års tid har kanalen fulgt Jysk-købmanden, skriver DR på hjemmesiden, og resultatet er »et ærligt og åbenhjertigt portræt med titlen »Sådan blev jeg - Lars Larsen«.

- Seerne inviteres både med ind i hjemmet ved Silkeborg, i barndomshjemmet i Hurup, på kirkegården, hvor hans forældre ligger begravet og med en tur på hans golfbane, hvor blandt andre Kronprinsen kommer og spiller en turnering. Både hans bror Knud og sønnen Jacob medvirker i programmet og delagtiggør seerne i, hvem Danmarks dygtigste købmand egentlig er, ligesom Lars Larsens kone, Kris, for første gang udtaler sig på tv om, hvordan det er at leve med Lars og fortæller om et ægteskab, hvor virksomheden altid har været med på sidelinjen.

Ifølge DR1 bliver det en oprigtig snak om anerkendelse, kærlighed og ofre.

- I dette åbenhjertige portrætprogram tager Lars Larsen journalist Lillian Gjerulf Kretz med til sit barndomshjem for at fortælle om sin smertefulde og fattige opvækst med tre ældre søskende og en psykisk syg og enlig mor, hvor kærlighed, kys og kram ikke hørte til dagsordenen. Allerede her blev Lars Larsen tvunget til at tage ansvar for både sig selv og for moren. At det også var småt med pengene, blev fundamentet for Lars Larsens livslange motivation i forretningslivet - at vise verden, at man trods masser af modstand kan blive til noget stort, lyder det.