Ibrahim Moro og SIF har fem vigtige kampe

SIF indleder 2017 på en lørdag

Peter A. Sørensen 

SIF har en sen fredagskamp, men spiller ellers hovedsageligt om søndagen. Den første kamp er et nøgleopgør mod AC Horsens

FODBOLD SIF-spillerne er sendt på ferie for at slappe af efter et langt efterår, men det bliver ikke en af de kortere vinterpauser næste år.

For SIF’erne sparker sæsonen i gang lørdag den 18. februar klokken 16.00, når rivalerne fra AC Horsens kommer på besøg.

Horsens-holdet indtager lige nu syvendepladsen - tre point foran SIF, så premiere-opgøret bliver en nøglekamp med kun fem runder tilbage i superliga-grundspillet.

Derefter går turen til Aalborg, hvor SIF’erne spiller søndag den 26. februar klokken 13.00.

Det er også spilletidspunktet ugen efter, hvor Randers FC kommer til Silkeborg, men den 10. marts venter en af de knap så populære fredags-kampe. Her går turen for SIF-truppen til Farum til opgøret klokken 20.15 mod Nordsjælland.

Grundspillet slutter søndag den 19. marts med et brag, når de forsvarende mestre fra FC København kommer til Silkeborg. Det opgør spilles klokken 17.00 - som alle kampe i sidste spillerunde.

Kan ikke ændre på det
For SIF-manager Peter Sørensen er kamptidspunkterne for grundspillets sidste kampe ikke så vigtige.

- Det kan godt ske, at jeg gerne ville have foretrukket noget frem for noget andet, men sådan har de andre trænere det også. Det er ærligt talt ikke noget, jeg bruger meget tid på, fordi jeg kan ikke ændre det, siger Peter Sørensen.

Han siger følgende om modstanderne i slutprogrammet, hvor SIF kommer til at rende ind i direkte konkurrenter og altså møder landets bedste hold i sidste runde.

- Det har vist sig, at der er et par hold, der er bedre end alle andre. Det er dem, vi har tabt til i de seneste mange kampe. De øvrige hold mener jeg, at vi har en fair chance imod, siger Peter Sørensen.

Efter de 26 kampe i grundspillet bliver de otte nederst placerede hold delt op i to grupper med fire i hver. Her spilles der alle mod alle ude og hjemme, inden de to dårligst-placerede hold i hver gruppe skal i gang med de afgørende nedrykningskampe.

De fire øvrige hold spiller om syvendepladsen, som giver ret til en kamp om en plads i Europa League.