19-årige Kasper Dolberg fik superligadebut 25. maj 2015 for Silkeborg i en kamp mod Brøndby. På det tidspunkt havde han allerede skrevet kontrakt med den Hollandske klub Ajax

Dolberg og Gravesen nomineret til årets talent

Jesper Rosenquist 

Fodboldspilleren Kasper Dolberg og kajakroeren Mette Gravesen er nomineret til årets sportstalent 2016 af DIF

SILKEBORG Når Danmarks Idrætsforbund (DIF) 29. december udvælger årets sportstalent i 2016 har to af de ti kandidater gået i samme klasse på handelsgymnasiet i Silkeborg.

De to nominerede er nemlig Ajax-fodboldspilleren Kasper Dolberg og kajakroeren Mette Gravesen.

De har også begge tilknytning til EliteSilkeborg, som er et samarbejde mellem ti lokale idrætsklubber og Silkeborg Kommune, der skal styrke og målrette udviklingen af unge idrætstalenter.

- Vi er i EliteSilkeborg enormt stolte over at kunne skabe rammer, der er med til, at silkeborgensiske talenter får de optimale rammer for at forfølge og udleve drømmen. Og ikke mindst et stort tillykke til Silkeborg Kommune, der med et særligt fokus for talentudvikling, kan se frem til at sende flere unge udøvere ud for at prøve kræfter med verdens bedste, siger kommunens elitekoordinator Jeppe Fruensgaard, der håber, at talentprisen går til en af de to silkeborgensere.

Vil styrke talentudvikling
EliteSilkeborg har til formål at styrke og målrette talentudviklingen af unge atleter mellem 13-20 år i eliteidrætten.

- EliteSilkeborg vil skabe bedre rammer for at udvikle et talentmiljø på internationalt niveau, så de unge talenter bliver i stand til senere at præstere på seniorniveau, siger Jeppe Fruensgaard.

Initiativet til EliteSilkeborg blev taget af Silkeborg Kommune i 2013 på baggrund af kommunens udviklingsstrategi frem mod 2024, hvor byrådet ønsker, at eliteidrætten spiller en væsentlig rolle.

Og man må sige, at med to nomineringer som årets sportstalent 2016 har EliteSilkeborg på kort tid vist sit værd.