Funder Løbeklub opfordrer alle til at møde op til årets sidste store løbefest i Silkeborg - Champagneløbet den 31. december.

Champagneløbet skal også være en byfest

Bent Nørgaard 

Godt 1500 løbere står klar i Lunden lørdag formiddag. Alle andre opfordres til at møde frem

SILKEBORG Der skal tages afsked med 2016 og siges velkommen til 2017 med en løbefest. Og det er ikke kun de tilmeldte godt 1500 løbere, der er velkomne til festen. Arrangørerne i Funder Løbeklub opfordrer også alle andre til at møde frem lørdag formiddag, dels for at heppe på deltagerne i årets Champagneløb, dels for at se lidt fyrværkeri, lytte til masser af levende musik og nyde anden underholdning.

Igen i år har Funder Løbeklub måttet melde alt udsolgt til løbet. Der kan være en del flere løbere med end sidste år, blandt andet fordi der er lavet en helt ny rute ud over Odden, og deltagerne her kommer ikke ud i trængslen blandt de andre løbere. Ruten er et familietilbud, og de 2,5 km er døbt »Danmarks sjoveste løb«. Der bydes på masser af underholdning i form af jongløren Lauge Benjaminsen, musik leveret af Tarzan-drengene og rollespil, hvor vikinger udkæmper et slag.

Den nye rute har 165 tilmeldte, oplyser Flemming Vilhelmsen fra løbeklubben.

For alle løberne er der start ved Lunden, og løberne på 5 km, kvartmaraton og halvmaraton skal rundt om den midterste og den vestlige del af Silkeborg Langsø - førstenævnte dog kun rundt om den midterste del.

Også på disse distancer og i Lunden er der masser af underholdning. Lærke fra Silkeborg, der er kendt fra MGP, underholder både på Norups Plads og senere i Lunden, på hjørnet af Sølystvej og Borgergade kan man møde Elvis - eller i hvert fald en fortolker af hans numre. Undervejs på ruten og i Lunden møder man også DJ Usse Mildahl, bandet Carport Convention, Kirkens Korshærs Band og danseglade ABBA-piger.

Alle er naturligvis velkomne til at nyde underholdningen.

I forbindelse med løbet er Lysbrogade og dele af Sølystvej lukket i en periode. På resten af ruten opfordrer arrangørerne bilister og andre trafikanter til at tage størst mulig hensyn til løberne.