Floorball er et nyt motionstilbud til mænd. Det starter fire steder i kommunen i mandag den 16. januar.

Motionsfloorball kun for mænd

Bent Nørgaard 

FLOORBALL Der bliver mulighed for at svinge at svinge hockeystavene, når DGI Midtjylland og Silkeborg Kommune sammen med en række lokale idrætsforeninger starter motions- floorball op, kun for mænd. Tilbuddet er gratis og henvender sig til mænd, der har lyst til at komme i gang med motion og komme i bedre form.

Motionsfloorball er et spilkoncept, der er udviklet af »Bevæg dig for livet« i samarbejde med Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet. Spillet har bl.a. en positiv effekt på kredsløbet og nedsætter risikoen for at udvikle type-2 diabetes. Deltagerne kan tabe mavefedt, og de forbedrer deres fysiske formåen. Samtidigt håber man, at der knyttes et stærkt sammenhold på holdet og dannes nye venskaber.

Motionsfloorball spilles på små baner med fire-seks spillere - i korte intervaller og med mange boldberøringer. Det er som nævnt kun for mænd, og tilbuddet gives fire steder rundt om i kommunen:

Hos Idræt om Dagen i Jysk Arena, hal B i Silkeborg mandag og onsdag om eftermiddagen, første gang mandag 16. januar.

I gymnastiksalen på Fårvang Skole mandag og onsdag aften, første gang mandag 16. januar.

I Grauballe Forum mandag og torsdag aften, første gang mandag 16. januar.

I gymnastiksalen på Dybkærskolen i Gødvad mandag og onsdag aften, første gang også her mandag den 16. januar.

I Idræt om Dagen forventes det, at tilbuddet i Jysk Arena primært henvender sig til den ældre målgruppe, da det er om eftermiddagen, hvorimod der i Gødvad, Grauballe og Fårvang er plads til alle aldre, da det ligger om aftenen.

Til spørgsmålet om, hvorfor det kun er for mænd, siger Kaspar Ginnerup Knudsen fra Idræt om Dagen:

- Fordi det er dem, der er sværest at få gang i, og dem, vi helst vil have op af sofaen. Mænds sundhed halter på flere parametre, og derfor bliver vi nødt til en gang imellem at lave specielle tilbud til dem - kvinder skal nok holde sig i gang og værne om deres sundhed.