Art palette and brushes with a lot of colors

Over 700 børn gør Odden til Ønskeøen

Kenneth Husum 

Børnekultur-projekt er inspiration til fælles børnetema i hele regionen

SILKEBORG Mere end 700 børnehavebørn kommer til at forvandle Odden til børnenes ønskeø.

Det kommer til at ske som led i åbningen af Europæisk Kulturhovedstad.

Dagen før den officielle åbning vil tusindvis af børn fra alle 19 kommuner i Region Midtjylland varme op til kulturfesten med deres egen åbning.

Silkeborg Kommune har lagt navn og tema til børneåbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 med regionsprojektet Ønskelandet.

Det er et projekt på Odden, der bliver inspirationen til børnenes kulturtema Ønskelandet.

Odden bliver i et par uger omdannet til Ønskeøen med bidrag fra 733 børnehavebørn i et projekt, der bliver bakket op af Naturstyrelsen.

De mange børnehavebørn kommer de næste uger til at arbejde med ønsker inspireret afhistorien »Øen i Søen« skrevet af forfatteren Bodil Nygaard specielt til Ønskeø-projektet.

Det kommer blandt andet til at foregå med farvestrålende plexiglasbrikker, der skal monteres i træerne på Odden og på fire store metalinstallationer.

- Ideen er, at Ønskeøen kan opleves såvel på nært som fjernt hold. Med lyssætning vil Ønskeøen tillige kunne opleves også fra »landsiden«, oplyser kulturkonsulent Ghita Warrer.

Borgmester Steen Vindum (V) kommer til at stå for åbningen af Ønskeøen fredag 20. januar. I forbindelse med åbningen bliver der en særlig ønskeø-koncert med Søren Koldsen-Zederkof, der har deltaget i andre lokale børnekultur-projekter.

Projektet på Odden er støttet af Østjysk Vækstbånd og Europæisk Kulturhovedstad Aaarhus 2017.