Her er det en bus ved terminalen ved Godthåbsvej. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Få indflydelse på midttrafiks nye køreplaner i Silkeborg

Søren Nielsen 

På midttrafik.dk kan man mellem 9. og 22. januar kommentere på de nye køreplaner og ruteføringer i Silkeborg, inden de besluttes endeligt

SILKEBORG Silkeborgensere, der benytter den kollektive trafik, kan ifølge Midttrafik glæde sig til større sammenhæng mellem bybusser, regionalbusser og tog.

Bybusnettet tilrettes fra køreplanskiftet 25. juni 2017, så de enkelte linjer får flere afgange og ankomster fra og til Silkeborg Trafikterminal, som fremadrettet bliver knudepunkt for alt kollektiv trafik i Silkeborg.

Midttrafik har præsenteret forslag til nye køreplaner og ruteføringer for 2017/2018 i en offentlig høring, der løber fra 9. januar til og med 22. januar 2017 på midttrafik.dk.

Kunderne får dermed mulighed for at kommentere på køreplanerne inden de endelig besluttes.

- Alle linjer bliver sendt i høring, og inde på Midttrafiks hjemmeside vil man fra 9. januar kunne se køreplanerne for alle linjerne, som vi foreslår dem, fortæller Simon Skovly, der er køreplanlægger hos Midttrafik.

De nye forslag indebærer blandt andet, at flere busstoppesteder nedlægges, mens der også kommer nye stoppesteder.

Nye stoppesteder
Og har man som bruger af den offentlige transport nogle indvendinger, kan man så via midttrafik.dk sende sine kommentarer til trafikselskabet.

- Det kunne være, hvis man hellere så en tidligere - eller senere - afgang eller lignende, siger Simon Skovly.

Midttrafik inddrager alle kommentarer, der kommer ind i høringsperioden i udformningen af de nye køreplaner. De endelige køreplaner vil blive offentliggjort på midttrafik.dk og rejseplanen.dk i maj 2017.

Det er planen, at der kommer flere afgange mellem Trafikterminalen og Godthåbsvej, så ventetiden ved omstigninger bliver kortere.

Midttrafik har også udarbejdet forslag til overskuelige køreplaner, der har mere ensartede afgangstider og enklere linjeforløb, og ifølge trafikselskabet bliver rejsetiden generelt kortere på alle linjer.