Stine Skogrand og holdkammeraterne i Silkeborg-Voel fik en forrygende start på håndboldåret 2017. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Forrygende udesejr til Silkeborg-Voel

Michael Helligsø 

Ligaens nummer fire Odense blev besejret i meget overbevisende stil af Silkeborg-Voel

HåNDBOLD En bedre start på 2017 kunne Silkeborg-Voel ganske enkelt ikke have ønsket sig.

Onsdag aften blev det til en forrygende - og nærmest sensationel stor- 28-18 udesejr over ambitiøse Odense Håndbold, der ligger på fjerdepladsen i Primo Tours Ligaen.

- Det havde jeg faktisk ikke troet, at vi kunne gøre, siger Voel-træner Jakob Andreasen.

Med sejren lever slutspilshåbet i den grad for Silkeborg-Voel, der nu har spillet præcis halvdelen af grundspillets 22 runder.

- Det er så flot at pigerne. De har et højt niveau. Jeg synes, vi har ledt efter den kamp, hvor vi virkelig rammer dagen. 6:0 forsvaret gav virkelig en tryghed. Taktisk er der mange informationer, som vi skulle hjælpe hinanden med. Hold op de ramte et højt niveau rent taktisk, siger træneren, der ikke tøver med at kalde præstationen for sæsonens bedste.

-. Det synes jeg helt klart, det var en. En udebanekamp, som vi vandt med 10 mål. Det er er godt hold, vi spillede mod, siger Jakob Andreasen.

Suveræn start
Silkeborg-Voel har længe jagtet et par overraskende bonuspoint, og de kom i den grad onsdag efter en fremragende holdpræstation.

Sejren blev grundlagt på en fremragende første halvleg. Udeholdet bragte sig foran med 5-0, og først efter knap 11 minutters spil fik Odense scoret for første gang.

Værterne forsøgte sig med en masse syv mod seks spil, men en række tekniske fejl gav blot Silkeborg-Voel chancen for at score i et tomt mål, hvilket topscorer Trine Troelsen udnyttede fire gange før pausen.

Efter første halvleg var stillingen 9-16, og Silkeborg-Voel tillod aldrig for alvor, at der kom spænding om udfaldet.

Der var en lille kritisk periode ved stillingen 15-20, men med en fin redning af velspillende Stephanie Andersen i undertal og et slidermål af Jette Hansen kom der styr på sagerne igen.

I slutfasen blev det regulært til en ydmygelse af fynboerne, der blev løbet over ende af det velsmurte Voel-mandskab.

Topscorer blev ligaens mest scorende Trine Troelsen, der scorede alle sine otte mål i første halvleg.

Men på dagen var der en lang række glimrende præstationer hos udeholdet, der dermed tanker en stor portion selvtillid før mandagens udekamp mod mestrene fra Team Esbjerg.

Hvis det høje niveau fastholdes til den kamp, er det slet ikke utænkeligt med endnu en overraskende sejr.