Ny aftale skal få flere ledige i job

Kenneth Husum 

SILKEBORG Det kræver en fælles indsats at få flere udsatte ledige i uddannelse og job og sikre kvalificeret arbejdskraft. Det er arbejdsmarkedets parter, Silkeborg Kommune og repræsentanter fra Erhvervslivet enige om. Derfor har parterne torsdag underskrevet en fælles aftale.

- Vi har allerede et rigtig godt samarbejde i forhold til at få udsatte ledige i job. Ledigheden er faldet og færre er langtidsledige, men vi står stadig over for udfordringer, der kalder på en fælles løsning. Nu tager vi næste skridt, som skal bane vejen for, at flere flygtninge, langtidsledige og unge under 30 år kommer i job eller uddannelse, og at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for, siger borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum.

Aftalen har blandt andet fokus på at skabe flere praktikpladser og jobåbninger, jobrotation og frivillige mentorer. Det skal ske i form af en koordineret indsats mellem virksomheder, faglige organisationer, a-kasser, uddannelsesinstitutioner, kommunen og andre aktører. Det glæder formand for LO, Viggo Thinggaard.

- Det er en rigtig god og ambitiøs aftale, vi har landet. Jeg er glad for, at der nu kommer ekstra fokus på de borgere, der har svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet, og de unge, der hænger lidt for længe i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse. Jeg tror, at vi via en fælles styrket indsats kan skabe nye og bedre resultater – til gavn for både borgere og virksomheder.

I forlængelse af aftalen vil der desuden blive iværksat forskellige indsatser inden for de enkelte brancheområder for at tilgodese den enkelte branche og dens særlige behov og muligheder. Og det vækker glæde hos ErhvervSilkeborg.

- Kvalificeret arbejdskraft er en forudsætning for vækst, og vi kan allerede nu se, at der på sigt kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft inden for en række brancher. Samtidig risikerer flere borgere at falde uden for arbejdsmarkedet, fordi de ikke har de fornødne kompetencer, som virksomhederne efterspørger. Derfor er det vigtigt, at vi bliver endnu bedre til at bruge hinanden og arbejde efter fælles mål, siger Formand for ErhvervSilkeborg, Lars Hartvig Andersen.