Brandvæsenet i aktion. foto: Simon Buhl

Ny påsat brand på Lupinvej

Adam Haff 

Politiet efterlyser mulig gerningsmand til ildspåsættelse af affaldscontainere

SILKEBORG En ny, påsat brand ramte onsdag aften Lupinvej i Silkeborg.

Klokken 21.50 blev der slået alarm fra kvarteret, da ukendte gerningsmænd havde stukket ild på en affaldscontainer. Det forårsagede en brand i flere containere, der stod samlet i et skur i nærheden af Lupinvej 94.

Politiet beder om hjælp med opklaringen.

- Et vidne bemærkede en person, som stod med en brændende genstand i hænderne ved containerne. Da branden opstod, filmede vedkommende det. Ham vil vi meget gerne tale med. Vi vil også gerne tale med andre, som har set noget. Da vi kom til stedet var han væk, siger politiassistent Morten Kjær Andersen, politiet i Silkeborg.

Da brandvæsenet fra Silkeborg nåede frem fik brandfolkene på få minutter ilden under kontrol, fortæller indsatsleder Per Jensen. Fire affaldscontainere gik til, og skuret blev sodskadet. Men den lille bygning, der er lavet i stål, holdt til branden.

Hen over efteråret har der været en del brande i containere og skure på Lupinvej, Resedavej og Lindeparken. Særligt på Lupinvej har der været brande, hvoraf flere antages, at være påsat. I området har der alene i december måned også været meldinger om farlig afskydning af fyrværkeri til fare for andre.

I forbindelse med den påsatte brand onsdag aften efterlyser politiet den mulige gerningsmand. Han var 175-180 centimeter høj, spinkel af bygning og iført en lidt stor, lys hættetrøje med lynlås.

Han forsvandt sammen med to andre personer ad stisystemet mellem Lupinvej og Resedavej, oplyser Morten Kjær Andersen.