Årsagen til branden var en løsforbindelse i en stikkontakt i husets overetage. Foto: Brian Holst

El-skade var skyld i villabrand i Sejs

Camilla Abildgaard Skovmose 

Det var en løs forbindelse i en stikkontakt, der udløste en voldsom brand i en Villa i Sejs mellem jul og nytår

SEJS-SVEJBæK Efter at have foretaget tekniske undersøgelser torsdag kan politiet slå fast, at det ikke var fyrværkeri, men en løs forbindelse i en stikkontakt i husets overetage, der forsagde branden i en villa på Sindbjergvej i Sejs den 29. december. Det oplyser Morten Kjær Andersen, der er politiassistent ved politiet i Silkeborg.

- Vi ved, at beboerne i området har snakket en del om, at branden formentlig blev antændt af fyrværkeri, men det er rart at kunne aflive den påstand, siger Morten Kjær Andersen.

Under branden den 29. december kæmpede Midtjysk Brand & Rednings mandskab både med slanger og røgdykkere for at få ilden bekæmpet. Branden, der udviklede sig meget hurtigt, var så voldsom, at hele overetagen efterfølgende måtte erklæres totaltskadet, og underetagen var kraftigt vandskadet efter slukningsarbejdet.

Ingen af husets beboer, der er en familie med børn, var heldigvis hjemme, da branden brød ud. De er ifølge avisens oplysninger efterfølgende blevet indkvarteret i et sommerhus i Sejs.