Årets første frokostjazz er lørdag med Red Hot Four plus 2. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Hed start på frokostjazz´en

Christian Kloch Larsen 

Lørdag åbner frokostjazzen årets række af koncerter i Kedelhuset med lokale Red Hot Four plus 2

MUSIK Frokostjazzen i Kedelhuset åbner programmet for det nye år med Red Hot Four, som i dagens anledning er udvidet med Jan Nielsen på piano og Finn Burich på trækbasun.

Tilsammen er de seks musikere et tæt swingende jazzorkester, der er tro mod den originale New Orleans lyd, men samtidig har tilført stilen en portion swingende krydderier.

Dermed sætter Red Hot Four plus 2 et forårsprogrammet i swing for frokostjazzen, som spiller hver lørdag middag frem til 8. april.

Lørdag 14. januar kommer et ungt orkester med god smag for traditionel jazz, Brassflavour, til Silkeborg og ugen efter, lørdag 21. januar, er der genhør med Six City Stompers med lokale Mads Mathias i front.

Martinis, som er et godt miks af ældre og yngre danske jazzmusikere med blandt andre Elith »Nulle« Nykjær, Ole »Fessor« Lindgren, Peter Marott og Kira Martini på holdet, giver frokostjazzkoncert 28. januar og lørdag 4. februar kan man opleve Silkeborg-guitaristen Jens Christian Kwella sammen med Finn Odderskov, Kim Mikkelsen, Lars Wagner og sangerinden Karoline Budtz i bandet Hede Hule Hot, som har populære swingnumre og revyklassikere fra tiden før og under besættelsen på repertoiret.

Juul og Riel
Mette Juul og Alex Riel Trio i selskab med Jesper Riis er på plakaten ved en koncert i Kedelhuset torsdag 9. februar, og lørdag 11. februar er der igen frokostjazz med genhør med Paul Harrison Band i selskab med den danske sangerinde Camilla Ernen.

Velkendte orkestre som Riverband og Vestre Jazzværk spiller henholdsvis 18. og 25. februar og lørdag 4. marts hylder Mike Owens Woodland Jazzband den berømte New Orleans basunist og orkesterleder Kid Ory.

The Bob Nova Project spreder sammen med sangerinden Live Foyn Friis stemningsfulde bossa nova-sange i Kedelhuset 11. marts, mens Frokostjazzen for en kort bemærkning vender tilbage i Rampelys med en koncert med Christian Søgaard Trio torsdag 16. marts.

Forårsjazz i Lunden
Lørdag 18. marts bliver frokostjazz til forårsjazz i Lunden, hvor Old Boys Big Band og Doghouse Cats spiller op til dans.

Der er svensk frokostjazz med Max Lagers New Orleans Stompers lørsdag 25. marts, en hyldest til den svenske jazzdiva Monica Zetterlund med Cathrine Legardh Quartet lørdag 1. april.

Forårets sidste omgang frokostjazz er en jubilæumskoncert i anledning af 100-året for indspilningen af den første jazzplade med The original Dixieland Jazzband i 1917.

Det sker lørdag 8. april i selskab med et international dreamteam med blandt andre saxofonisten Engelbert Wrobel, Duke Heitger på trombone, bassisten Nicky Parott og pianisten Alderighi.