Mand fra Randers anholdt i voldtægtssagen

SILKEBORG Fredag ved middagstid valgte politiet at offentliggøre billeder af en 31-årig mand, som var efterlyst i forbindelse med voldtægten af en 27-årig kvinde ved Ansvej den 30. oktober.

Fredag aften klokken 22.22 blev den 31-årige mand - som kommer fra Randers - anholdt på en adresse i Aarhus.
- Det gik stærkt, da vi først valgte at offentliggøre billedet af manden. Vi fik mange henvendelser, siger politikommissær Bent Riber Nielsen fra politiet i Silkeborg.


Forinden havde politiet i flere dage - uden resultat - ledt efter den 31-årige mand, som var blevet filmet af overvågningskameraerne i en bybus. Billederne af manden var taget umiddelbart inden voldtægten fandt sted den 30. oktober mellem klokken 18.35 og 18.45.
Den 31-årige mand er sigtet for at have begået voldtægten, og han blev lørdag formiddag fremstillet i et lukket grundlovsforhør i retten i Viborg. Her blev han fængslet i fire uger mens politiet efterforsker sagen yderligere.

Voldtægten den 30. oktober fandt sted da den 27-årige kvinde kom cyklende ad Ansvej. Her blev hun stoppet af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Manden trak hende af cyklen og trak hende ind i noget buskads tæt på Silkeborg Langsø, hvor han gennemførte en fuldbyrdet voldtægt. Efterfølgende fandt politiet et brugt kondom på stedet.

Grundløs anholdelse

Politiet traf umiddelbart efter voldtægten en 24-årig mand i nærheden af gerningsstedet. Han blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, fordi man i første omgang mistænkte ham for at have begået voldtægten.

- Anholdelsen og fængslingen viste sig at være grundløs. Yderligere vidneforklaringer fik vores opmærksomhed ledt hen på den 31-årige mand, oplyser Bent Riber Nielsen, der af hensyn til den videre efterforskning ellers ikke har yderligere oplysninger om sagen eller den 31-årige mand fra Randers, der nu er blevet fængslet.