Træningstilbud for svagtseende og blinde

Bent Nørgaard 

SILKEBORG I starten af 2017 får svagtseende og blinde muligheden for at få sved på panden, når Sundhedshuset i Silkeborg åbner dørene til et nyt hensyntagende træningstilbud i Toldbodgade 29.

Fra tirsdag morgen den 10. januar tilbydes der selvtræning i Sundhedshusets træningsmaskiner, hvor den svagtseende og blinde får mulighed for at træne både styrke, kondition, bevægelighed og balance i samarbejde med en motionsven. Tilbuddet er tilrettelagt af Sundhedshuset i samarbejde med kommunens synskonsulenter, Motionsvenner samt Idræt om Dagen

Den frivillige motionsven guider og fejlretter i øvelserne og sørger for, at deltagerne er i gode hænder.

- Vi vil også forsøge at opbygge et hyggeligt socialt træningsfællesskab sammen med andre, og når foråret vinder frem, overvejer vi at supplere træningstilbuddet med gåture og cykelture på tandemcykler, fortæller Kaspar Ginnerup Knudsen, leder af Idræt om Dagen i Silkeborg.

Træningstilbuddet er både til mænd og kvinder og de skal være +60 år eller førtidspensionist. Man skal visiteres gennem Synskonsulenterne i Silkeborg Kommune.