Jens Dolberg Plougstrup er et af de unge talenter på det nuværende U18-hold

Fælles U18-hold under BSV er snart en realitet

Peter A. Sørensen 

Efter langvarige og til tider svære forhandlinger er det tæt på, at Silkeborg-Voel og Bjerringbro FH går sammen med BSV om et U18-hold. Andre klubber bliver inviteret med på sigt

HÅNDBOLD Det har længe været et stort ønske at få et stærkt U18-drengehold under de danske mestre fra Bjerringbro-Silkeborg, og nu er det tæt på at blive en realitet.

For Bjerringbro-Silkeborg er tæt på at indgå et samarbejde med Silkeborg-Voel KFUM og Bjerringbro FH om et fælleshold fra næste sæson.

De tre klubber har forhandlet et stykke tid, og efter et møde tirsdag er det kun detaljer, der skiller parterne.

- Vi er tæt på at lave et fælles hold, som skal ligge under BSV. Vi har haft nogle gode og konstruktive møder, så nu er vi klar til at bygge videre på noget, som er godt, men som vi håber, kan blive endnu bedre, siger BSV-direktør Jesper Schou, der slår fast om et det nye hold:

- Målet er et hold, der spiller på højeste niveau. Målet er ikke at vinde titler, selvom vi selvfølgelig gerne vil det, men målet er at udvikle spillere. Og som jeg hører det, kan vi få et rigtig stærkt hold fra første sæson, siger Jesper Schou.

Med egne spillere
Det nye fælleshold skal ikke hente en stribe spillere udefra. I stedet skal der satses på talentmassen i de to moderklubber, hvor træningen skal intensiveres - især på det fysiske område.

- Der vil være et stærkt fokus på, at holdet består af spillere, der er i vores område omkring Bjerringbro og Silkeborg, siger Jesper Schou.

Han forventer, at den endelige aftale kan offentliggøres i næste uge. Her skal der så som noget af det første sættes navn på en U18-træner.

- Spillerne skal vide, hvad de kan forvente, og så de kan se, at vi har et interessant tilbud til dem, siger BSV-direktøren.

ØBG en mulighed
Han ligger ikke skjul på, at der er plads til flere i samarbejdet. Blandt andet har ØBG to stærke U14-hold, og på sigt vil det give god mening at få de spillere med i holdfællesskabet.

- Det er en invitation til andre om at være med. ØBG har et par gode årgange i U14, og der vil være en mulighed at invitere dem ind om tre år. Så vil de kunne flytte spillere op og ned mellem et BSV-hold og et ØBG-hold. Sådan vil det også være for andre, siger Jesper Schou.

Svære forhandlinger
Forhandlingerne mellem de tre parter i det nye holdfællesskab har været langvarige og med et par store knaster. Især har Silkeborg-Voel kæmpet for at få en direkte tråd fra U18-holdet til klubbens seniorafdeling. Det skulle ske gennem en talentchef.

Årsagen er, at klubbens herreafdeling har store udfordringer og svigtende resutlater, så klubbens bedste herrehold - efter BSV - nu kun spiller i 3. division.

- Det har været nogle hårde forhandlinger, og det er også fint nok at få vendt tingene. Men der er en interesse fra alle om, at der er et godt seniormiljø i både Silkeborg-Voel og Bjerringbro. I det her samarbejde handler det imidlertid om U18-holdet, siger Jesper Schou.