Minister besøger succesprojekt

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) besøger på mandag Silkeborg for at blive inspireret af de gode erfaringer, der er med et projekt for kontanthjælpsmodtagere og deres familier.

Gennem godt to år har Silkeborg Kommune formået at hjælpe mere end 40 procent af kommunens kontanthjælpsmodtagere i enten beskæftigelse eller uddannelse.

Projektet blev sat i gang for to år siden med ni mio. kr. i støtte fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Støtten er stoppet, men erfaringerne har været så gode, at kommunen har fundet pengene til at lade projektet fortsætte.

I projektet er der ikke kun fokus på den ledige, men også på børnene i familien.

Gennem særlige indsatser for børnene er der sket markante og målbare forbedringer i deres trivsel. Det ser man på børnenes faglige standpunkt i skolen, deres fraværsprocent og deres øgede deltagelse i fritidsaktiviteter.

Indsatsen går også på de unge mellem 13 og 18 år, som - for at vise dem, hvad en positiv arbejdsidentitet er - har fået fritidsjobs som avisuddelere og medhjælpere i lokale butikker.

Der er lignende projekter i andre kommuner, men ikke med samme tætte fokus på familien. Og heller ikke med lige så gode resultater.