Nyt madpakkehus på Odden

Et såkaldt madpakkehus skyder snart op i de skønne omgivelser på Odden i Silkeborg.
Dermed får skovens gæster mulighed for at holde leverpostejmaden tør, selvom det regner.

Det er Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune, der står bag initiativet. Huset er første etape af et større projekt »Naturoplevelser og aktiviteter på Odden«, der har som mål at tilbyde en række aktiviteter med fokus på leg, læring og ophold i naturen tæt på midtbyen og vandet.

Madpakkehuset bliver omkring 100 kvm med plads til 30-40 mennesker. Det får to toiletter og en udendørs vask. Det er blandt andet tanken, at byens institutioner kan benytte faciliteterne i dagtimerne som udeskolerum.

- Allerede nu er Odden meget brugt af byens skoler, børnehaver, dagplejere. Derfor er vi glade for nu at kunne give dem tag over hovedet. Huset bliver også indrettet med en stor skærm, som kan bruges til undervisning siger direktør for Teknik & Miljø i Silkeborg Kommune, Jann Hansen.

- Det er unikt at have et offentligt naturareal så tæt på byens gågader, og vi håber selvfølgelig også, at mange flere - løbere, gående, familier og andre med hang til naturen - vil benytte huset og lave snobrød over det nye bålsted, siger skovrider ved Naturstyrelsen, Søren Hald.

Hunde skal i snor
Odden er statsskov og forvaltes af Naturstyrelsen Søhøjlandet. I dag er Odden et yndet sted for hundeejere at lufte deres hund uden snor. Af hensyn til de nye aktiviteter for børn og voksne i området vil det imidlertid være nødvendigt at lade det normale regelsæt for hundeluftning gælde på Odden.

- Hunde vi fortsat være velkomne på Odden, men de skal være i snor. Heldigvis kan de hundeejere, der gerne vil gå tur med hunden uden snor, benytte Lysbro skov, der ligger lige på den anden side af Søndre Ringvej. Her er der 150 ha skov, hvor man fortsat må lufte hunden uden snor, siger Søren Hald.

I første omgang er der alene bevilliget penge til madpakkehuset, men parterne har mange flere projekter i ærmerne, som de håber på at få mulighed for at realisere, blandt andet et udkigstårn, en naturlegeplads, en fiske- og badebro og badestrand.
Byggeriet af madpakkehuset udføres fra januar til maj 2017. holst