Mette og Bjarke Færch flytter ind på Løndal. Foto: Martin Ballund

Færch-familie køber Løndal

Marianne Brink 

Mette og Bjarke Færch fra Holstebro flytter ind på herregården Løndal

LØNDAL Det bliver en af Danmarks rigeste familier, der flytter ind på den gamle herregård Løndal.

Sammen med sine forældre Lone Færch og Jon Johnsen, har Bjarke Færch og hustruen Mette købt den historiske bygning, hvor Mette og Bjarke Færch flytter ind i den nærmeste fremtid.

Færch-familien er mest kendt fra tobaks- og plastikindustrien.

Desuden har medierne beskæftiget sig en del med familiens interne stridigheder. Bjarke Færch er dog ikke indblandet i de dele.

Han tjener sine penge på jyske og fynske virksomheder, som han investerer i sammen med sin mor, Lone Færch.

I sommeren sidste år købte de Catering Danmark, der blandt andet står bag Kokken & Jomfruen.

Desuden overtog de belysningsfirmet Loevschall i Randers og har investeret i iværksættervirksomheden Modos i Holstebro.

Skaber interesse
Det er tredje gang på 20 år, at ejendomsmægler Torben Larsen, EDC Erhverv Torben Larsen i Silkeborg, formidler et salg af herregården, og han oplyser, at salgsprisen ligger indenfor den vurdering, han havde givet sælgeren, N. Foss og Co. A/S.

Den officielle udbudspris var 39 millioner kroner.

- Der er blevet handlet lidt, men prisen ligger indenfor det interval, jeg havde rådighed over, så du kan skrive, at salgsprisen ligger meget tæt på de 39 millioner kroner, siger han.

Første gang Torben Larsen solgte Løndal var i 1996, hvor erhvervsmanden Lars Kolind og hans hustru Vibeke Riemer overtog stedet.

De solgte det videre til N. Foss og Co. A/S sidste forår, men Foss-familiens interesse var primært en langsigtet investering i skoven, og derfor videresolgte de hovedbygningen på Løndal med knap 100 tønder land med skov og park sammen med herregårdens oprindelige indbo fra 1914.

Torben Larsen lægger ikke skjul på, at salget også er en god nyhed for ham personligt, men der bliver nu ikke tid til ferie lige nu.

- Nej, jeg har travlt. Sådan et salg gør, at jeg får mange andre henvendelser fra folk, der har brug for hjælp til lignende handler, siger han.