Peter Sørensen.

SIF aflyser træningslejr på grund af terrorfrygt

Peter A. Sørensen 

SIF-manager Peter Sørensen har taget den endelige beslutning og aflyser træningslejren i Belek

FODBOLD Silkeborg IF kommer ikke på træningslejr i Tyrkiet. Mandag formiddag har manager Peter Sørensen truffet den endelige beslutning.

- Vi har lyttet til spillerne, og der er en udtalt bekymring om at rejse til Tyrkiet. Selvom de fleste nok var taget med, hvis jeg insisterede på, at vi rejste, har vi valgt at lade være, siger Peter Sørensen og slår fast:

- Det er i den sidste ende mit ansvar, men der er for mange, der er for bekymrede. Det er selvfølgelig ærgerligt, for de bedste forberedelser for os vil være at tage af sted. Men det er jo alt andet lige. Hvis der er for stor bekymring, nytter det ikke noget. Så er det en anden situation, siger Peter Sørensen, der føler, at hele processen har givet SIF-truppen et løft.

- Spillerne er bevidste om deres ansvar, og selvom de fleste ville rejse, så har de fleste bakket op om de få og sagt, at vi ikke skulle af sted, hvis ikke alle ville med. Så det her er et tegn på, at man står sammen, siger Peter Sørensen.

Kan du fortryde, at I har valgt at tage spillerne med på råd ?

- Nej, det gør jeg ikke. Jeg er ikke vild med, at man beslutter noget hen over hovedet på mange i den her sag. For vi er i en situation, hvor det er en irrationel omgang, hvor det handler om følelser og frygt, og her er jeg ikke mere ekspert end andre. Jeg kan henvise til Udenrigsministeriet, men uforudsigeligheden er stor i Tyrkiet. Jeg har talt med personlige relationer, som er blandt de dygtigste på det her område, og de siger også, at uforudsigeligheden som et hele i Tyrkiet er meget stor, siger Peter Sørensen.

SIF’erne går med aflysningen glip af to testkampe, ligesom den taktiske træning nu skal foregå på - måske - frostkolde baner i Silkeborg.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men sådan er det, og selvfølgelig ville jeg ønske, at vi var taget til Spanien i stedet for, siger Peter Sørensen.