Silkeborg-Voel spillede onsdag aften årets første hjemmekamp i Primo Tours Ligaen

Vilde Voel tromler videre

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel hentede den femte sejr på stribe og kravler op på femtepladsen

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel fortsætter de fornemme takter i Primo Tours Ligaen. Onsdag aften blev Nykøbing Falster besejret med 29-27 foran 1270 tilskuere i Jysk Arena, og sejren i nøglekampen sender Voel-kvinderne op på en aktuel femteplads i tabellen.

Sejren var den femte på stribe for Silkeborg-Voel, som for alvor har lagt billet ind på en slutspilsplads. Det kræver en plads blandt de seks øverste, og afstanden til Nykøbing Falster på den uønskede syvendeplads er nu på to point.

Onsdagens gæster havde vundet klubbernes første opgør på Falster med 33-28 og er dermed fortsat bedst indbyrdes.

Indledningen blev en tæt affære med skiftende føringer, og ingen af holdene kom på noget tidspunkt foran med to mål. Det skete først efter et lille kvarters spil, hvor Voel-keeper Stephanie Andersen satte gang i en kontra, som Louise Lyksborg omsatte til en føring på 7-5.

Kontrafasen spillede i det hele taget en stor rolle for Voel-kvinderne i første halvleg, hvor Freja Cohrt var den helt store oplevelse i offensiven. Fløjen funklede med fem fuldtræffere, og de gode arbejdsbetingelser blev skabt i defensiven, hvor Stephanie Andersen nåede op på 12 redninger.

Et andet vigtigt moment indtraf efter 20 minutters spil, hvor Sofie Bæk blev sendt i aktion, mens Jette Hansen måtte tage på plads på bænken. Det gav yderligere liv i angrebsspillet, og på otte minutter gik værterne fra 9-8 til 16-10. Selvom gæsterne fik reduceret to gange inden pausen, var en hjemmeholdet foran med fire efter de første 30 minutter.

Efter små otte minutters spil af anden halvleg kunne Trine Troelsen øge føringen til 21-14 på et straffekast, og kampen så derfor ud til at være afgjort.

Gæsterne kom efterfølgende en anelse tættere på, men Sofie Bæk fortsatte med at imponere i angrebet, og samtidig kunne indskiftede Stine Bonde forhindre en reducering til 24-21, da hun pillede et straffekast med 11 minutter tilbage af opgøret.

Fem minutter før tid fik gæsternes store profil, Kristina Kristiansen, reduceret til 26-23, og Voel-forspringet blev også barberet ned til to mål umiddelbart efter.

Hjemmeholdet formåede dog at bevare føringen via flere vigtige scoringer fra Stine Skogrand, og sejren kom derfor ikke for alvor i fare.