Der var dramatik i Silkeborg Sportscenter, da Frederikshavns Alexander Frederiksen blev nedlagt og væltede både mål og Vikings-målmand Ryan Malinowski. Efterfølgende kom temperamenterne også i kog, og det udløste et straffeslag, som Malinowski reddede. Foto: Martin B. Sørensen

Silkeborgs vikinger stormer mod slutspillet – og giver gratis entre

Peter A. Sørensen 

Ishockeyklubben Jutland Vikings slog Frederikshavn i Silkeborg Sportscenter. Nu inviterer klubben hele byen til ishockey-dag på lørdag

ISHOCKEY Fusionsklubben Jutland Vikings er ikke til at stoppe for tiden. Anført af Shane Heffernan vandt vikingerne torsdag aften med 6-3 over Frederikhavn, og dermed kom holdet et stort skridt tættere på slutspillet.

Med sejren er vikingerne på en del sjetteplads med ni point ned til Herlev på niendepladsen, der ikke giver adgang til slutspillet.

- Vi har haft en lidt længere kamppause, så det kunne mærkes. Men 6-3 er et fint resultat. Jeg synes faktisk, at kampen var tættere, end cifrene siger, lød det efter kampen fra Jutland Vikings Mathias Christensen, der kunne se Vikings føre 4-1 og 6-2

162 tilskuere overværede torsdagens kamp, hvor vikingerne kom meget tæt på slutspillet.

- Vi havde lidt opstarts-vanskeligheder, men det er efter jul, at det gælder. Nu er vi ved at sætte slutspurten ind, og de her point gør, at vi er et stort skridt tættere på. Men vi tager hele tiden kun et skridt ad gangen, selvom vi ved, at vi kan spille op mod de gode drenge, siger Mathias Christensen.

Vikingerne har et stramt program. Både lørdag og søndag spiller holdet igen.

Gratis entre lørdag
Lørdag gælder det opgøret mod topholdet fra Hvidovre. Det opgør spilles klokken 17.00 i Silkeborg Sportscenter. Her er hele byen i samarbejde med Midtjyllands Avis og Mja.dk inviteret med.

- Vi inviterer hele byen til ishockey, så forud for kampen fra klokken 15.15 kan man låne skøjter og stave, og derefter der er gratis adgang til kampen. Der sker noget omkring ishockey, og nu skal vi have hele byen med, siger Søren Clausen fra Jutland Vikings.

I klubben er der stor tilfredshed med det første halve år i fusionsklubben. Mathias Christensen er selv komme til for at hjælpe med opbygningen af holdet både på og udenfor isen. Han har en fortid i Aalborg Pirates i ligaen.

- Det har været en succes. Der er mange ting, som vi har styr på, men også ting som vi ikke har endnu. Både i Aarhus og Silkeborg er økonomien trængt, men man skal huske, at det er langt færre penge, som skal bruges på ishockey i forhold til for eksempel håndbold, siger Mathias Christensen.

Vikings - Frederikshavn 6-3 (2-1) (2-1)(2-1) Målscorere Vikings: 1-0 Simon Bonde Nielsen, 2-0 Shane Heffernan, 3-1 Mads Riis, 4-1 Simon Bonde, 5-2 Mikkel Lindorff, 6-2 Shane Heffernan.