Kulturinstitutionernes ledere, der står bad FACE, som er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Første række fra venstre: Bjarke Birkeland, Aqua, Ole Nielsen, Museum Silkeborg, Johanne Marie Behrmann, Silkeborg Biblioteker, Malene Fisker, Jysk Musikteater.

Kultursamarbejde sætter fokus på ansigtet

Hvad betyder dit ansigt for den måde, du opfatter dig selv og andre på? Det vil seks kulturinstitutioner i Silkeborg finde ud af gennem en række events og udstillinger i hele 2017 under navnet FACE

SILKEBORG Vi tager selfies som aldrig før, men hvad er så fascinerende ved ansigtet? Det har seks store kulturinstitutioner i Silkeborg sat sig for at zoome ind på. De er gået sammen om et storstilet kultursamarbejde, FACE, der byder på masser af publikumsinvolverende udstillinger, aktiviteter, foredrag og sanseoplevelser i hele 2017.

FACE bliver indledt med en gratis åbningskoncert på søndag den 29. januar kl. 14.30-16.30 på Jysk Musikteater.

- Vores overordnede formål med FACE er et ønske om at forstå mennesket. Ansigtets kommunikation spiller en helt afgørende rolle for vores identitet, og vi vil derfor inddrage publikum og få dem til at reflektere over ansigtet. Hvordan defineres skønhed fx forskelligt globalt og over tid? Hvilken betydning har din afstamning, og hvordan opfatter andre dig ud fra dine karaktertræk? FACE skal være en øjenåbner i øjenhøjde, lyder det fra Iben From, direktør for KunstCenter Silkeborg Bad, som er én af arrangørerne.

Som publikum kan du nyde godt af mere end 10 forskellige kulturevents, hvor du blandt andet får indsigt i, hvordan geografien er med til at forme menneskets fysik. Du bliver også ført ind i musikken og naturens mange ansigter. Her mærker du, hvordan dine sanser bliver aktiveret i et levende teater og spiller ind på din oplevelse.

FACE er et fælles projekt, som seks markante kulturinstitutioner i Silkeborg Kommune står bag: Museum Silkeborg, Museum Jorn, Silkeborg Bibliotekerne, Jysk Musikteater, AQUA og KunstCenter Silkeborg Bad.

- Vi ønsker at skabe kulturelle oplevelser på tværs. Historien er den samme, men vi kan alle byde ind med forskellige vinkler. Det viser ansigtets mangfoldighed, men også det stærke kulturliv, Silkeborg byder på. De enkelte kulturevents og publikum er i fællesskab med til at tegne det fulde billede af ansigtet, og vi håber derfor at få besøg af mange nysgerrige gæster, siger Ole Nielsen, direktør på Museum Silkeborg.

Udvalgte FACE-udstillinger er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.