Stephan Petersen er noteret for 15 kampe i Superligaen i efteråret - otte fra start i AGF-trøjen. SIF’erne vil sandsynligvis have en god mulighed for at hente kantspilleren allerede i det nuværende transfervindue. Foto: Silkeborg IF

SIF henter AGF-kantspiller til sommer

Peter A. Sørensen 

I kamp med dansk og svensk klub har SIF fået fat på AGF-spilleren Stephan Petersen

FODBOLD SIF har været på jagt efter en kantspiller, og nu har jagten båret frugt.

Den 31-årige AGF’er Stephan Petersen kommer til sommer transferfrit til Silkeborg, hvor han har fået en to-årig kontrakt.

- Jeg kender Peter Sørensen og har kendt ham i mange år efterhånden. Derudover kender jeg et par af spillerne i klubben og har kun hørt gode ting om truppen. Der er spændende perspektiver i SIF med nyt stadion, der indvies til sommer, siger Stephan Petersen, der har spillet 215 kampe for AGF og scoret 34 mål siden 2010.

Stephan Petersen er kendt som en hurtig kantspiller, men i de seneste tid er han røget ud af AGF-holdet. Derfor var det oplagt at skifte klub til sommer, hvor han har kontraktudløb. Stephan Petersen har fået spilletid i 15 ud af 21 kampe i Aarhus, men kun otte fra start.

Stephan Petersen har også været en ombejlet herre. Ifølge Midtjyllands Avis’ oplysninger var både Sønderjyske og svenske Hammerby stærkt interesseret.

Kantspilleren er ikke i tvivl om, hvad han kan tilføre holdet:

- Min fart og min styrke i at løbe. Jeg løber mange meter, og jeg løber for mit hold. Og så kan jeg selvfølgelig også bidrage med min erfaring. Jeg har prøvet en del op- og nedture, men har stadig meget at give af. Jeg har meget, jeg kan lære fra mig og meget at lære også. Så holdet får en spiller, der stadig er sulten, men som også godt ved, hvordan tingene fungerer, forklarer Stephan Petersen.

En ekstra dimension
AGF-manager Peter Sørensen kender kantspilleren fra sin tid i AGF. Han glæder sig over tilgangen.

- Jeg kender ham både som en fantastisk fin karakter og en meget dygtig spiller, som jeg selvfølgelig har en stor tro på kan gå ind og hjælpe os. Jeg er begejstret. Jeg kender ham jo fra vores fælles tid i AGF, hvor han også var en god spiller. Han er ikke en ung spiller, men han er frisk indeni og stadig meget fit og sulten, og det har selvfølgelig også været vigtigt, siger SIF-chef Peter Sørensen om den 31-årige midtbanespiller.

Peter Sørensen ser Stephan Petersen som en vigtig brik på fremtidens SIF-mandskab.

- Han er det, man vil kalde et fysisk pragteksemplar. Han er hurtig, han skyder godt med begge ben, og han kan spille i begge sider. Han vil tilføre vores spil en ekstra dimension, som jeg tror mange hold i Superligaen ville kunne benytte sig af. Heldigvis er det hos os, han kommer til at folde sig ud, siger Peter Sørensen.

Klubber jagter Boysen
Den tidligere Brøndby-spiller David Boysen har fået sin kontrakt med hollandske Roda ophævet, og det har sat de danske superligaklubber i »alarm-beredskab«.

Ifølge BT er Silkeborg IF en af fire danske klubber, der viser interesse for Boysen, der også var en stor profil i Lyngby, inden han skiftede til Brøndby. De andre er Sønderjyske, Randers og økonomisk trængte Lyngby.

Ifølge avisen er også udenlandske klubber interesserede i Boysen, der snart beslutter sig: Til BT siger han.

- Jeg har konkrete tilbud fra fem-seks klubber, som jeg overvejer lige nu, og det er både fra ind-og udland. Der går ikke lang tid, før jeg beslutter mig. Det kan blive i morgen, og der kan også gå tre, fire, fem dage, men det bliver i denne uge, siger David Boysen.