Nu kan man snart blive øl-ekspert på teknisk skole.

Ny uddannelse i Silkeborg værd at overveje: Bliv øltjener

Kenneth Husum 

Øltjener-uddannelse flytter fra Fyn til Silkeborg

SILKEBORG Beverage Academy har indgået et samarbejde med Hotel og Restarantskolen på Teknisk Skole Silkeborg om at udbyde uddannelsen Øltjener (Beersommelier) i Silkeborg i stedet for på Fyn.

- Vi er glade for det nye samarbejde, og begge parter forventer at styrke den generelle viden om øl og mad, siger Erik Nielsen fra Beverage Academy, der blandt andet er øldommer, øltjener, håndbrygger og har eget bryggeri.

Beverage Academy er en dansk udbyder af drikkevarefaglige uddannelser og kurser, der primært henvender sig til hotel- og restaurationsbranchen, men også til importører, distributører og detailbranchen.

Beverage Academy var de første i Danmark som kunne tilbyde en uddannelse som sommelier inden for ølbranchen. Et gennemprøvet koncept, som allerede har uddannet over 100 i Norden. Blandt andet Erik Nielsen, som var Danmarks først uddannede.

Erik Nielsen er i dag daglig leder af Beverage Academy, samt hovedlærer på uddannelsen. Gennem de sidste 10 år har han opbygget en bred erfaring inden for øl-branchen. Blandt andet som uddannet øltjener (Beer Sommelier) og øldommer. Men også med eget bryggeri. Erik Nielsen blev i 2014 tildelt Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris for opstart af uddannelsen i Danmark.

Undervisningen forestås af udvalgte faglærere med høj kompetence og et bredt branchekendskab, som gennem et tæt samarbejde med brancheforeningen Horesta og Danske Ølentusiaster sikrer et højt fagligt niveau.

På lærersiden er blandt andet Øl & Mad lærer Heine Rene Egelund, der er uddannet kok og tjener, samt Øl- & Vinsommelier. Heine Rene Egelund blev kåret til Årets Tjener i Danmark 2015 og Norden bedste Tjener både i 2015 og 2016.

- Samarbejdet med skolen i Silkeborg vil give os en bedre kontakt med branchen, så vi hele tiden kan være opdateret på området og eventuelt tilpasse vores uddannelse, oplyser Erik Nielsen.

Øl-uddannelsen består af en række seminarer, som øl-entusiaster kan melde sig til.

Første seminar finder sted til marts og handler om ølbrygning, Øltyper, sensorisk træning og ølfejl. Til maj er der et nyt seminar om øl og mad, og en sensorisk og teoretisk eksamen.