3F sætter fokus på pensionsalderen

SILKEBORG 3F Silkeborg holder mandag den 30. januar om aftenen et offentligt møde om pensionsalder i fagforeningens lokaler på Granhøjvej 16. Her vil journalisten og forfatteren Lars Olsen holde foredrag med titlen »Kan vi arbejde, til vi er 70?«.

3F påpeger, at reformer af efterløn og pensionsalder ændrer arbejdslivet mere dramatisk, end de fleste gør sig klart. De, der i dag er i 40’erne, skal arbejde, til de er 70. Kan tømreren og sosu-assistenten dét?

Lars Olsen kortlægger reformerne - deres baggrund og konsekvenser. Danskerne bliver ældre og er sundere end før, men, påpeger Lars Olsen, der er også stor ulighed i levealder og arbejdsvilkår. De ekstra arbejdsår pålægges især faglærte og ufaglærte, der kommer tidligt på arbejdsmarkedet og i gennemsnit har færrest gode leveår.

Foredraget ligger i forlængelse af Lars Olsens bog »Kampen om seniorårene« (2015), men også bøgerne »Klassekamp fra Oven« (2014) og »Eliternes Triumf« (2010).

3F har for tiden en kampagne mod højere pensionsalder, og er blandt andet i gang med en underskriftsindsamling.