De fire glade vindere til DM i Skills i Aalborg. Fra venstre er det autolakerer Mads Pallisgaard Holm, tjener Emma Hjort, cater Simona Daskuta og karosseritekniker Nichlas Rosenkilde Thomsen.

Fire guldmedaljer til teknisk skole

Teknisk Skole Silkeborg har fået fire danmarksmestre efter tre hæsblæsende dage ved DM i Skills

SILKEBORG Fire ud af seks mulige guldmedaljer må vel på godt jysk siges at være: Ik’ så ringe endda.

I weekenden blev DM i Skills afviklet i Gigantium i Aalborg, hvor der blev hamret, banket, malet, serveret og kokkereret. I alt var 40 forskellige håndværk i konkurrence, og Teknisk Skole Silkeborg stillede med seks deltagere i seks forskellige fag: autolakerer, cater, karosseritekniker, kleinsmed, kok og tjener.

Og ud af de seks fag blev det til guld i det fire.

Mads Pallisgaard Holm blev bedste autolakerer, Nichlas Rosenkilde Thomsen blev bedste karosserietekniker, mens Simona Daskute og tjener Emma Hjort fik guld i deres discipliner og fik overrakt medaljerne af uddannelsesminister Merete Risager (LA).

- Det er helt vildt. Det havde jeg slet ikke regnet med, og det er slet ikke gået op for mig endnu, fortæller Nichlas Rosenkilde Thomsen, der efter tre dages konkurrence i karosseriteknik og mange måneders træning kan kalde sig for danmarksmester.

Mads Pallisgaard Holm er bedste autolakerer og glæder sig til, at han sammen med Nichlas Rosenkilde Thomsen skal til World Skils fra den 14.-19. oktober i Abu Dhabi.

- Det er bare fedt, når det hele lykkes, siger Mads Pallisgaard Holm.

Simona Daskuste skal ikke til VM i Skills, fordi der ikke holdes konkurrence for catere. I Aalborg stillede hun op mod fem andre catere, og i løbet af konkurrencedagene nåede hun at lave mad til en showbuffet og til spisende gæster.

Tjener Emma Hjort så bare frem til at fejre titlen.

- Jeg er så mega glad. Det skal fejres med champagne, udbrød hun efter sejren.

Emma Hjort er gået videre til udtagelsen til World Skills, så hun må vente lidt med at finde ud af, om hun skal til Abu Dhabi.