Kristoffer Vangsø holder foredrag i Grauballe om sin succesfulde cider-virksomhed, Horn Cider.

Iværksætter fortæller om Horn Cider

GRAUBALLE Horn Cider er en lille virksomhed, der producerer frugtvine og cider og drives fra slægtsgården Kristinesminde i Horn ved Fårvang.

Horn Cider er også historien om gåpåmod og om at starte egen virksomhed indenfor en helt speciel niche med store udviklingsmuligheder for dansk jordbrug.

Den historie kan man høre, når Kristoffer Vangsø mandag den 6. februar kommer til Grauballe og fortæller om sin virksomhed. Det sker ved foredraget »Horn cider - fra idé til virksomhed«, som kan opleves i aulaen på Grauballe Skole og er arrangeret af Gjern Aftenskole.

For ni år siden begyndte Kristoffer Vangsø at lave cider på hobbyplan på basis af æbler. Produktionen startede faktisk ved et tilfælde, men de seneste år er den vokset, og Horn Cider har opnået flere priser i både Danmark og i udlandet for sin cider. Smagen af nordiske frugter og gamle æblesorter er det bærende i produktionen, som er baseret på vildgær og naturvinsprincipper.

Kristoffer Vangsø er uddannet skovfoged og arbejder som indkøbschef, men han drømmer om at kunne leve af at producere cider og frugtvine.

I foredraget vil han fortælle om, hvordan det hele startede, hvordan man laver cider, hvorfor man vælger at starte egen virksomhed og hvilke udfordringer man støder på, når man vil lave en god cider.