BSV.

Stregspiller stopper i BSV

Peter A. Sørensen 

Udskiftning på vej i Bjerringbro-Silkeborg

HÅNDBOLD Den unge stregspiller Kristian Ørsted stopper i Bjerringbro-Silkeborg til sommer.

Ørsted har kæmpet for mere spilletid, men han har stået i skyggen af Michael V. Knudsen og Rasmus Jensen.

Sidstnævnte er dog hovedsageligt stregspiller, så meget yder på, at BSV’erne er på udkig efter en ny stregspiller.

- Jeg har haft tre rigtig gode år i Bjerringbro-Silkeborg, og jeg føler, at jeg er klar til at få en større rolle for et hold. Jeg vil gerne hen et sted, hvor jeg kan spille en del mere, end jeg gør nu, hvor jeg mest er en aflastningsspiller. Jeg vil gerne gøre en forskel, og så vil jeg gerne dække noget mere op, end jeg gør nu, siger Kristian Ørsted om årsagerne til snarlige stop i Bjerringbro-Silkeborg.

- Jeg har det som blommen i et æg med gode holdkammerater og gode trænere, men jeg skal udfordre mig selv, og det gør jeg bedst ved at komme et sted hen, hvor jeg kan spille noget mere, siger han.

Kristian Ørsted var bare 19 år, da han som amatørspiller blev fundet af Bjerringbro-Silkeborgs assisterende træner Lars Møller. Tiden i Bjerringbro-Silkeborg har udviklet også udviklet stregspilleren meget både som håndboldspiller og som menneske.

- Jeg har fået en masse erfaring. Jeg har spillet i, efter min mening, Danmarks største klub, hvor det er kravet, at vi skal vinde nærmest hver gang, vi spiller. Der bliver lagt et stort pres på os både fra os selv og fra omgivelserne. Det har været med til at udvikle mig, siger stregspilleren, der nævner DM-finalerne i sidste sæson og kampene i EHF Cup og Champions League som store oplevelser, der også har været med til at modne.

Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen roser Kristian Ørsteds udvikling gennem hans tre sæsoner i den midtjyske mesterklub. Her har Ørsted vist sig frem som en talentfuld håndboldspiller og en vellidt holdkammerat, men Bjerringbro-Silkeborg-træneren forstår stregspillerens ønske om mere spilletid.

- Kristian Ørsted har bidraget fra dag 1 i Bjerringbro-Silkeborg, og han har vist, at han vil ofre det, som skal ofres for at blive en dygtig håndboldspiller. I snart tre år har han trænet godt, og han har vænnet sig til hårdheden og tempoet på et tophold i Danmark. Han har nydt godt af at være i et godt miljø, hvor han har fået god sparring og gode inputs.

- Han har gennem sine tre sæsoner i Bjerringbro-Silkeborg løst mange store og små opgaver for os. Nu skal han videre og udvikle sig yderligere, og hvem ved, om han måske vender tilbage på et senere tidspunkt i sin karriere. Det er en person, som vi holder meget af, og som har bidraget med mange ting i holdets dagligdag, lyder det fra Peter Bredsdorff-Larsen.