Fængsling: Forsøgte af få 16-årig til at spise en rotte

Brian Holst 

Fire drenge er ifølge Viborg Stifs Folkeblad blevet fængslet for mishandling af en dreng på Aktiv Weekends afdeling i Kvosted ved Viborg

VIBORG/SILKEBORG Silkeborg-døgninstitutionen Aktiv Weekend er kommet i et uheldigt søgelys.

På Silkeborg-institutionens afdeling i Kvosted ved Viborg er fire unge tirsdag blevet varetægtsfængslet for grov mishandling af en 16-årige dreng. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Natten til mandag blev den 16-årige dreng angiveligt tævet og mishandlet i en lade tilhørende bostedet Aktiv Weekend nord for Kvosted. Det var formentlig fire unge mænd mellem 15 og 17 år, der gik til angreb på ham. De skulle blandt andet have slået og sparket den 16-årige dreng i ansigtet og på kroppen. Derefter har gerningsmændene tvunget ham til at stikke hånden ind i en brændende jakke, som har givet den 16-årige brandvabler på hånden. Til sidst har de tisset ud over ham, og forsøgt at få ham til at spise en død rotte.

Da de fire mænd forlod den 16-årige i laden, truede de med at slå ham ihjel, hvis han anmeldte overfaldet. Drengen var så bange, at han ikke turde forlade laden, men blev dog i løbet af natten indlagt på Viborg Sygehus, hvor han ifølge Viborg Stifts Folkeblad tirsdag morgen blev meldt udenfor livsfare. Det fire formodede gerningsmænd er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.