- Det har hele tiden været vigtigt, at Lars Larsen Group fortsætter som en familieejet koncern. Derfor vil familien også fremover eje mindst 90 procent af Jysk, siger Lars Larsen. Her ses han sammen med hustruen Kris Brunsborg ved Orla Madsens fødselsdagsreception for et år siden. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Lars Larsen med milliardoverskud

Lars Larsen Group fik i 2015/16 et driftsoverskud på 2,8 milliarder. Samtidig er de sidste detaljer vedrørende oprettelsen af en ny fond nu på plads

SEJS/SVEJBÆK De samlede aktiviteter i Lars Larsen Group, der omfatter selskaber ejet af Lars Larsen og familien, gav i regnskabsåret 2015/16 et driftsresultat på 2,8 milliarder danske kroner.

Det oplyser Svejbæk-købmandens koncern i en pressemeddelelse, hvoraf det blandt andet fremgår, at det igen var Jysk Group bestående af Jysk Nordic, Dänisches Bettenlager og Jyske Franchise, der leverede størstedelen af overskuddet.

- Det er tydeligt for enhver, at Jysk Group er helt afgørende for det samlede resultat for Lars Larsen Group. Men der er grund til at være tilfreds med, at en række af de øvrige selskaber også klarer sig rigtig godt. Specielt Bolia og Actona Company har leveret meget flotte resultater. Omvendt har IDdesign været ramt af en række udfordringer, der betød, at selskabet kom skidt ud af det seneste regnskabsår. Til gengæld glæder jeg mig over, at IDdesign er kommet rigtig godt fra land i det nye regnskabsår med flotte tal og flere kunder, siger Lars Larsen.

Udover kendte brands som Jysk, Bolia.com, Ilva og Idémøbler, som tidligere har offentliggjort deres resultater, inkluderer Lars Larsen Group en række andre virksomheder, der blandt andet beskæftiger sig med golf, mad, bilproduktion og indretning.

Samlet set gav driften af disse selskaber et underskud på 42 millioner kroner, men Lars Larsen hæfter sig ved, at resultaterne overordnet peger i den rigtige retning.

- Jeg har altid sagt, at man skal turde investere på lang sigt og tro på projekterne, selv om de ser svære ud. Det handler om at have den nødvendige tålmodighed, og Bolia er jo et rigtig godt eksempel på en virksomhed, som det tog nogle år at gøre profitabel, men som nu er en rigtig god forretning. Det kommer helt sikkert også til at blive tilfældet i mange andre af de virksomheder, vi investerer i. Samtidig er der grund til at glæde sig over, at investeringerne er med til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Eksempelvis via Garia, der får produceret elbiler i Viborg, siger Lars Larsen.

Ny fond på plads
Samtidig med offentliggørelsen af resultatet er de sidste detaljer også faldet på plads i forhold til oprettelsen af Lars Larsens Jysk Fond.

Fonden skal på sigt eje en mindre del af Lars Larsen Group og får indflydelse på væsentlige beslutninger, når ejer og stifter Lars Larsen ikke selv sidder for bordenden længere.

- Det har hele tiden været vigtigt, at Lars Larsen Group fortsætter som en familieejet koncern. Derfor vil familien også fremover eje mindst 90 procent af Jysk. Fonden får således en lille ejerandel, men til gengæld skal den involveres i forbindelse med væsentlige beslutninger angående Lars Larsen Group. Formålet med den konstruktion er at sikre fortsat vækst i Lars Larsen Group i mange år fremover. I modsætning til hvad enkelte medier tidligere har antydet, handler det absolut ikke om, at jeg ikke har tillid til mine børn. Tværtimod kommer de også fremover til at spille en nøglerolle, præcist som det er tilfældet i dag, hvor de begge sidder i bestyrelsen for Jysk Holding, siger Lars Larsen.

Penge til gode formål
Udover at være med til at sikre, at Lars Larsen Group forbliver en stærk koncern, får fonden på sigt også til opgave at uddele midler til gode formål.

- Fonden begynder jo grundlæggende fra nul, så på nuværende tidspunkt er der ikke en masse midler at dele ud af. Vi forventer imidlertid, at fonden i løbet af en årrække kan opbygge en solid formue, da den jo får del i overskuddet i Lars Larsen Group, siger Lars Larsen.

De penge skal blandt andet bruges til at støtte projekter til gavn for Danmark og danskerne.