Silkeborg IF giver mere plads til ikke-rygerne

Brian Holst 

Ifølge Silkeborg IFs hjemmeside, har direktør Kent Madsen lyttet til »gode argumenter« og udvider antallet af ikke-ryger pladser på nyt stadion til 1600

SILKEBORG »Gode argumenter« er tilsyneladende forklaringen på, at Silkeborg IF nu forbeholder yderligere ca. 600 pladser til ikke-rygerne på det nye stadion på Søholt.

Det skriver Silkeborg IF på deres hjemmeside.

Silkeborg IFs bestyrelse har været under kritik fra blandt andre formanden for Kultur-, fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, Gitte Willumsen, som har forlangt størstedelen af de 10.000 siddepladser på et nyt stadion gjort røgfrie. Også borgmester, Steen Vindum, har været indblandet i debatten og har tidligere til Midtjyllands Avis sagt, at han vil samle parterne for at finde en løsning. Det er Silkeborg Kommune, der som ejer af stadion i sidste ende bestemmer, hvordan rygepolitikken på det nye stadion skal være.

- Vi har lyttet til gode argumenter, og i enighed med kommunen reviderer vi nu den oprindelige plan, siger adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen, til Silkeborg IFs hjemmeside.

Området i det sydvestlige hjørne af JYSK park gøres til ikke-ryger område. Det har hele tiden været meningen, idet det er i dette hjørne, at stadions familietribune befinder sig. Ud over selve familietribunen bliver eksempelvis også et område på hver side gjort røgfrit.

Det samlede antal ikke-ryger pladser kommer dermed op på omkring 1.600.

- Skulle det vise sig, at behovet er større, er vi klar til at lave flere ikke-ryger pladser. Jeg synes, at denne løsning er et fornuftigt kompromis. Vi har haft en rigtig god drøftelse med kommunen, og det er en løsning, som jeg er tilfreds med, siger Kent Madsen videre.

Midtjyllands Avis følger op på sagen...